Napewno bedzie poprawa ale głośniki też trzeba wymienić zeby jeszcze lepiej grało nawet jeśli nie będziemy mieli wzmacniacza:) Oglądałem ten odcinek 101 napraw,wzmacniacz fajny ale drogi trochę :D
Printable View
Napewno bedzie poprawa ale głośniki też trzeba wymienić zeby jeszcze lepiej grało nawet jeśli nie będziemy mieli wzmacniacza:) Oglądałem ten odcinek 101 napraw,wzmacniacz fajny ale drogi trochę :D
Zgodzę się z kolegą wyżej, jak kiedyś miałem Mondeo z jakimś radiem za dychę to też szukałem jakiś nowych głośników a okazało się że wystarczyło zmienić radio (kupiłem fabryczne od Forda) i od razu było lepiej, nie mówię że zawsze to kwesit aradia, ale lepiej najpierw zainwestować w to a potem głośniki. A z głośników to kiedyś słuchałem blaupunktów i JBL to dawały radę i całkiem fajny był też Hertz
Z tego co czytam to [MENTION=66000]MadSkillz[/MENTION] wymienił wszystkie głośniki na Crunch GTi 6.2C i grają pod fabrycznym radio bez wzmacniacza - jeśli dobrze zrozumiałem i daje to radę to oryginalne radio wcale nie jest takie słabe. Problem tej jednostki leży w braku FLAC i mp3 320kbps..
Czyli bez względu na głośniki nigdy miodu nie będzie odsłuchując te 192kbps
Ale jemu chodzi o zakłócenia, a nie o jakość dźwięku. Innymi słowy, głośniki charczą i to bez względu na parametry pliku. To, że grają, to jeszcze nie jest żaden sukces. Grać będą, pytanie co się stanie, jeśli podkręci się głośność. A w tym wypadku dość może do uszkodzenia końcówki mocy.
Słuchanie FLAC w samochodzie klasy Alfy 159 to sztuka dla sztuki. Odgłosy zawieszenia, powietrza i pracy silnika skutecznie zdegradują wrażenia odsłuchowe.
Charczący głośnik to chyba uszkodzona membrana i do wymiany lub do klejenia (gdzieś kiedyś słyszałem)..
Flac w aucie tylko na postoju ;)
a na serio to czemu nie? Zawsze lepiej brzmi niż mp3 nawet jeśli coś z zewnątrz będzie zagłusza, wiadomo że z auta hali filharmonii nie zrobisz ale jak coś robić to porządnie;)
Jak zaczyna charczeć to zazwyczaj radio już nie ogarnia albo głośnik słaby:) Co do głośników ori to są podobne do tych co montowali w FSO do Poloneza caro z 95r heh:D
ori glosniki czasem zaczynaja charczec same z siebie. tak bylo u mnie, raz dzialal super przez dzien, innego dnia prawy przedni charczal. wizualnie byl w pozadku. wymienilem na audisony ap6.5 i jest fajnie.
moze woda sie dostala do ori? generalnie ori to totalny szmelc, madevin china 20w mini magnes/cewka i plastikowy kosz zintegrowany z dystansem. glosniki za 100zl beda 10x lepsze
Osobiecie polecam FOCAL RSE-165 , taki system mam z przodu i z tylu , wszystko napędzane wzmacniaczem 4x70w w rms :P
ogólnie nie ma sensu szaleć z mocá , bo wzmacniacz w radiach z reguły nie przekracza 25 w RMS , jeśli nie planujesz dokladania wzm. to lepiej dopasować moc głośników do mocy radia, a poszuka© coś o wyższej sprawnosci :P
zanim wydasz oczywiście jakieś many na nowe głośniki, polecam dobrze wygłuszyć drzwi , nawet na seryjnej konfiguracji będziesz zadowolony :D
inna opcja to dodatkowy wzm, za radiem :P
ALPINE KTP-445, itp.
Cześć, sory za odgrzebywanie tematu, ale kupiłem te same głośniki i od 3 dni głowie się jak to podłączyć. Drzwi wygłuszone, ale nie moge rozkminić jak dać te zwrotnice. Chciałem dać w drzwi, ale był by problem z przejściem przewodami do tweeterów. Pytanie, instalowałeś to na fabrycznych przewodach? Po prostu wbiłeś te zwrotnice od razu za radiem? Jakbyś mi był w stanie odpisać, to stawiam dobre piwo albo flaszkę.
Dodatkowo mam pytanie, może ktoś pomoże. Odłączyłem stary głośnik (uciąłem kabelek), podłączam nowy głośnik i nie działa. Podpinałem przez zwrotnice i bez zwrotnicy. Jak jest wszystko odłączone, to jest na kablu 12V. Jak podepnę głośnik to jest 0V. Nie wiem o co chodzi. Wie ktoś może co może być przyczyną?