-
No własnie o to mi chodziło,aby sprawdził z tyłu,czy wiązkę i antenę ma podłączoną.Może ktoś kupił icka z telefonem ale nie ma reszty od tego.Czyli kabla do anteny gsm i w wiązce ma puste piny od tel.Nie wiem jak tam dokładnie jest to podłączone w schematach,ale na pewno trzeba mieć antenę do tel.Nie wiem,czy wychodziły wersje bez navi a z telefonem,bo trzeba mieć to jakiś sygnał z anteny gsm.
-
Skoro wyskakuje że nie ma telefonu to nie kwestia anteny (wtedy by tylko zasięgu nie miał). To wewnętrzne uszkodzenie. Czy da się naprawić to można ocenić dopiero po rozkręceniu.
-
Na początek wyciągnę ics tak jak mówicie :) Gdzie schowana jest antena od telefonu? Czy jest wbudowana razem z antena od radia?
-
Jest razem z anteną od navi na dachu. Stamtąd idzie kabel przez słupek C, pod kanapą, tunelem do ICSa.
-
W wolnej chwili udało mi się wyciągnąć ics. W trakcie zauważyłem ze zatrzaski panelu ozdobnego są połamane, generalnie widać ze ktoś coś już grzebał. Zrobiłem zdjęcie jak to wyglada od tylu, ale mam problemu z dodaniem Wiec napisze ze po lewej stronie pierwsza od góry wtyczka jest środkowej brak i trzecia jest. Wychodziłoby na to ze ta brakująca to navi i telefon.
-
Po pierwsze zdjęcia dodaje się przez serwer forum (zaawansowana edycja i zarządzanie załącznikami) i wtedy dodasz. Po drugie telefon poza anteną nie ma żadnych wtyczek (a wtyczka anteny jest taka klasyczna okrągła zupełnie z boku). Działa wewnętrznie i głos podaje na głośniki. A mikrofon to któryś pin w szerokiej wtyczce.
-
Koledzy może ktoś wie jaka częstotliwość jest tego telefonu z Alfy (800, 1800MHz) i z której sieci będzie działać.
Bo wiem że tych wyższych częstotliwości nie obsługuje, bo ich nie było dawniej.
-
Jak dobrze pamiętam to ktoś to kiedyś rozkminił i ustalił że cały moduł i bebechy tego telefonu to siemens s55 (lub podobny z tamtych lat).
-
800MHz z Play na pewno
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
-