Jeszcze nie sprawdziłem bo wypadło mi coś w firmie. Wstępnie co zobaczyłem to mega mały aku 55ah więc w pierwszej kolejności to wymienię.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Jeszcze nie sprawdziłem bo wypadło mi coś w firmie. Wstępnie co zobaczyłem to mega mały aku 55ah więc w pierwszej kolejności to wymienię.
Ja kilka miesięcy na takim kiedyś jeździłem i wszystko było ok :D
Kurczę kilka miesięcy a ja nie wiem ile on tam czasu siedzi. Mam możliwość podmiany z poprzedniej to podmienienie. Może akurat uda się.
Pytanie do elektryków samochodowych czy można przeładować aku? Np mając za mały aku to możliwości alternatora.
No i problem rozwiązany. Całe szczęście że nie zakończyło się to pożarem lub czymś podobnym. Wina leżała po stronie złego zamocowania aku. Z racji tego że jest o wiele mniejszy niż powinien być latał sobie przód tył. Podczas hamowania do przodu natomiast ostrego startu do tyłu. Przesuwając się do tyłu śruba klemy dotykała mocowania i taki tego był efekt czyli zwara. Skapnąłem się po wypalonym znaku na obejmie akumulatora.
Przeczyscilem również klemy i skręciłem ponownie. Efektu "falowania" oświetlenia nie widzę już.
Dzięki za pomoc.http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/05/158.jpg
Faktycznie masz szczęście, że ci czegoś nie zespawało w bagażniku :)
Dobrze, że ogarnięte!
Niezłe kwiatki... ja też mam mniejszy akumulator (miejsce jest na "setkę" a ja mam chyba 70Ah) i pod ten pałąk dałem klocka drewnianego. Tak że dokręcając pałąk do podłogi zaciska się na akumulatorze i nie ma opcji żeby się ruszył.
Gratki :)
Dobrze,że jakiegoś modułu nie popaliło.