W zależności od silnika, eper podpowie.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Printable View
W zależności od silnika, eper podpowie.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Dobra, to będę sprawdzać, dzięki!
Jadąc dziś zauważyłem ciekawą zależność tzn. podczas normalnej jazdy nie ma kontrolki, komunikatu, wszystko w normie, kontrolka zapala się tylko w momencie, kiedy silnik jest rozgrzany i zatrzymuję się pod kątem, nie ważne czy z górki czy pod górkę, wystarczy, że rozpędzę się do jakichś 30-40 km/h, zatrzymuję się na płaskiej powierzchni jest normalnie, ruszam, staję pod kątem, kontrolka znów się zapala.
Co do wiekszego spalania sprawdz czy przepływomież podaje prawidłowe wartości. Dobrze by było sprawdzić stan smoka olejowego w misce olejowej.
Zacząłem od czujnika, kupiłem miałem wymieniać, ale kanał ciasny, ciężko się dostać było, dziś miałem podjechać do znajomego na podnośnik, a tu dziwna sprawa, musiałem szybko kogoś wyprzedzić, gaz w podłogę, do 4000 rpm, ładnie przeciągnięta na obrotach i od tego czasu zero błędów, będę obserwować sytuację, dla pewności zerknę, ale o dziwo jest dobrze, jakiś czas temu po prostu odłączyłem przepływkę i się przejechałem, ale tak mulił, że ją wykluczyłem, sugerujesz podpięcie kompa?
Można by go potpiąć i się przejechac.