-
[MENTION=53119]Adam[/MENTION]: mam nadzieje że się nie mylisz :)
[MENTION=71269]jaras83[/MENTION]: wał dałem tutaj do naprawy: http://welte.pl/
[MENTION=70605]laciatykol[/MENTION]: nie wiem co przez to rozumieć. Wał dałem cały, od łączenia z dyferencjałem po łączenie ze skrzynią, ale w częściach :) Łapa/Widelec, która trzymała krzyżak w środku pod podporą przednią miała taką koronkę, na którą nachodziła dalsza część wału. Koleś się zdziwił, bo mówił że normalnie nie jest się w stanie tego rozpiąć rękami, dlatego tamto też było zepsute i dlatego poszło w 2 częściach.
Jeżeli chodzi Ci o przednią podporę, to oni ją rozcinają i wkłądają nową, jakąś tam wyczarowaną z innego pojazdu.
-
Czyli jeszcze inaczej robią niż ja myślałem :)
Słyszałem o dwóch metodach na wymianę podpory.
Albo rozcięcie wału, nałożenie nowej podpory, później jego spawanie wyważanie itd
Druga opcja było przerobienie tak wału, że jest rozbieralny tak, że można później wymieniać podpory bez rozcinania wału
Opcji o rozcinaniu podpory i nakładaniu jakiejś rozbieranej nie znałem :)
oryginalna podpora do Crossa jeszcze niedawno była do kupna na allegro za chyba 370zl
-
Wisz co, może masz racje a Ja coś przekręciłem :) Jak odbiore wał to się wypytam.
Podpora owszem, jest nadal na allegro i tez ją zamówiłem. Jednak jest to podpora TYLNA, nie ta z przodu :)
-
3 załącznik(i)
Oto zregenerowany wał :)
Załącznik 230792Załącznik 230793Załącznik 230794
da się zkolesiem dogadać, zapłaciłem za to jak wspominałem, 1400zł.
PRZEDNIA podpora była przez niego może nawet nie dobierana z innego samochodu, ale jak twierdzi jego firma po prostu ma te podpory, ich własne i także może je sprzedać detalicznie, chociaż preferuje żeby jednak u niego robić już całość.
Kiedyś widziałem ktoś mówił o mega rozwalonych przegubach w swoim wale. Tutaj też tak było... I o ile nie ma problemu z jednym, i koleś go zregenerował na 100%, to z drugim brakowało mu części która ma być dopiero w połowie sierpnia (sama część/komplet regeneracyjny 550zł) i z 3 luzów 2 w zupełności zlikwidował, a jeden poprawił. Jak mówi nie ma się czym przejmować, bo nic sie nie powinno z tym dziać skoro cały wał jest już zregenerowany, a ja nie będę do połowy sierpnia czekał :)
-
Wygląda całkiem dobrze :)
Daj znać jak cross sprawuje się po założeniu wału
-
No, wał wymieniony... wszystko ładnie śmiga. Wkoncu nie mam żadnych denerwujących stuków :)
-
Marzenie każdego posiadacza CW to jazda bez zbędnych stuków:)
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
I masz problem z głowy :)
Mam pytanko- są teraz lekkie luzy na wale?
-
Hej. Tak, sa luzy i to chyba normalne.
I też lekko mi z tyłu puknie, ale tak lekko wyczuwalnie, tak głucho... jak to nie wieszak dyferencjału, wał jest zregenerowany, więc tak chyba musi być :P
-
Teraz już nie mam żadnych wątpliwości
Dzięki :)