A gdzie to się robi ? Bo nie bardzo mogłem znaleźć a nie chciałem coś zepsuć bo ustawił bym sobie na 10 000 :)
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Printable View
A gdzie to się robi ? Bo nie bardzo mogłem znaleźć a nie chciałem coś zepsuć bo ustawił bym sobie na 10 000 :)
A doszedłeś co z tym znikającym olejem? Wszystko ok?
Na razie obserwuje, jedna kreska mniej a czasem dwie ,miarka w silniku 3/4 czekam kiedy będzie minimum
Nie przy wypalaniu tylko wymianie (replecement). U mnie pokazuje 155 tysi a na liczniku mam 158. I obydwa przebiegi stale rosną.
Quba przeczytaj jeszcze raz wszystko ze zrozumieniem. Parametr stałe rośnie - więc to nie może być przebieg przy ostatniej wymianie. To przebieg przy ostatnim wypalaniu/regeneracji. Gdyby był to przebieg przy ostatniej wymianie, to dla fabrycznego filtra wynosiłby 0.
Przebieg od ostatniej wymiany DPF. U mnie stale rośnie wraz z przebiegiem. Oczywiście drugim parametrem jest przebieg od ostatniej regeneracji.
Po południu zrobię skan jak to u mnie wygląda.
myślę że magil ma rację, 3-5% różnicy to normalne ze wskazaniem licznika, quba też możesz mieć racje pod warunkiem że dpf jest od nowości to liczy od 0 i przebiegi zgadzają się licznikiem.Najłatwiej w menu sobie włączyć w opcjach język polski i jest wszystko wytłumaczone i opisane. Jak odometer w fes pokazuje jakieś dziwne dane to może się tak zdarzyć tak przynajmniej słyszałem. Najłatwiej w brew pozorom zweryfikować przebieg po ilości kasowania inspekcji olejowej, np jak ma się 5 X 30 000 km (magil napisał że fabrycznie tak ma alfa zaprogramowane = 150000-180000 km przebiegu chyba że ktoś jeździł długo z inspekcją to może być więcej.