-
Ja bynamniej tak miałem w poprzedniej przy czujniku wału, błąd ten sam, podczas jazdy przerywanie i na te chwilę zapalała się marchewa, aż pewnego dnia zgasła (autostrada) odpaliła dopiero po około 20 minutach jak trochę ostygła i można było jechać dalej
-
I jak zimny to odpala czyli raczej czujnik walu
-
Ja jestem w trakcie rozwiązywania tego samego problemu, bład P1320. Silnik czasem nie odpala na ciepłym, czasem wyskakuje marchewa, odpala dopiero, jak ostygnie. Czujnik położenia wału wymieniony i nie pomogło. U mnie na 99% czujnik położenia wałka rozrządu, już mam zamówiony - bo tak wskazał opis komputera i znajomy mechanik.
-
No i powiem tak. Autem wjechalem do garazu wymienilem czujnik popracowal z 10minut i zgasilem potem nir moglem juz odpalic . Sprawdzilem rozrzad jest ok. Na plaka odpalil , a po odpięciu kostki od czujnika walka i po podpieciu jej spowrotem auto odpala i zaraz gasnie bez plaka.
Co teraz?
- - - Updated - - -
Blad jest caly czas p1320
-
może to jednak czujnik wałka, a nie wału?
-
Ehh niewiem sam . Mozna go jakos sprawdzić?
-
Jesli chodzi o czujnik wału to jest gdzies filmik na YT jak gościu testuje, podgrzewa opalarką do temperatury roboczej silnika mniej wiecej i coś tam mierzy multimetrem chyba wtedy
-
Wiem widzialem juz. A myslicie ze nie odpalalby z zepsutym czujnikiem walka?
-
Z czujnikiem wałka nie miałem doczynienia tylko z czujnikiem wału, ale myślę że jest to możliwe choć lepiej jak wypowie się ktoś kto miał z nim problem
-
Nie jestem mega znawca ale moim zdaniem to jest właśnie wina czujnika walka rozrządu. U mnie na zimnym bez problemu odpalala ale zaraz po rozgrzaniu była masakra. Gubił obroty i jak zgasła to musiałem czekać aż ostygnie. Wymieniłem problemu nie ma.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka