Sebek, a do tych ksenonów od Oskara to musiałeś dokupić jakąś przetwornicę jeszcze czy coś podobnego? Jak to wygląda w praktyce? Nie było problemu z montażem i ustawieniem?
Printable View
Sebek, a do tych ksenonów od Oskara to musiałeś dokupić jakąś przetwornicę jeszcze czy coś podobnego? Jak to wygląda w praktyce? Nie było problemu z montażem i ustawieniem?
Kontaktowałem się i wiem, że robi bixenony. Zamarzyło mi się, ale zastanawiało mnie jak z montażem no i kwestia przeglądu. Oryginalne mają spryski właśnie i system poziomowania. Ktoś wie jak dla porównania świecą te soczewkowe na żarówkę H7? Może pójść na kompromis? Na pewno to będzie lepsze niż DEPO, które już mi odradziliście, a sam też mam nie za dobre doświadczenie z nimi.
Ja mam soczewki H7 i jest o wiele lepiej jak normalna lampa, a co dopiero depo. Do xenonu musisz mieć spryski i ew. Poziomowanie. O ile to pierwsze spoko zamontujesz, tak z tym drugim może być gra nie warta świeczki, a efekt wcale nie musi być super.
Poziomowanie można założyć uniwersalne i to całkiem nieźle działa.
Spryskiwacze też można czasem wyrwać za dobre pieniądze przynajmniej mi się udało. Na przeglądzie nie miałem problemów światła ustawione idealnie. Czy warto musisz sam sobie na to odpowiedzieć. Zresztą każda ingerencja w lampę i juz nie masz homologacji
Teoretycznie, ale praktycznie lampy takie były w tych samochodach montowane fabrycznie, więc jak masz spryskiwacze, oryginalne klosze, znośne xenony, czy żarówki, które nikogo nie oślepiają to nie ma opcji, żeby kto kolwiek się przyczepił... straszyć homologacja można jak masz xenony w starym golfie, który nigdy taki lamp nie miał prawa widzieć.
Dzięki koledzy. Dzisiaj zregenerowałem lampy za pomocą zestawu do polerowania. Efekt nawet dobry. Oczywiście to tylko na chwilę dla poprawy chyba bardziej samopoczucia bo wymiana lamp i tak mnie czeka. DEPO już dziękujemy...