ja osobiście z barumów zadowolony nie jestem - za szybko się ścierają; moje nie wytrzymają więcej niż 40-50 000 km;
Printable View
ja osobiście z barumów zadowolony nie jestem - za szybko się ścierają; moje nie wytrzymają więcej niż 40-50 000 km;
Jesli wewnatrz auta ma byc cicho to tylko Goodyear Excellence. Na temat scieralnosci nie wypowiem sie, bo auto juz kupilem z tymi oponami, natomiast kraj producenta jest chyba wazny-moje byly Made in Germany.
---------- Post dodany o godzinie 00:06 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:05 ----------
Jesli wewnatrz auta ma byc cicho to tylko Goodyear Excellence. Na temat scieralnosci nie wypowiem sie, bo auto juz kupilem z tymi oponami, natomiast kraj producenta jest chyba wazny-moje byly Made in Germany.
40-50 tys km to nie taki zły wynik. Osobiście dobieram opony pod kątem przyczepności a nie ścieralności. Wiadomo ,że im lepsza przyczepność tym opona szybciej się będzie zużywała. Dam przykład : Honda S 2000 ( 240 KM na tylnej osi) opony Pirelli Zero Rosso , tylne opony do wymiany po 10 tys.km
A może Toyo Proxes T1r, może mają lata za sobą ale w testach i w opiniach użytkowników wypadają nadal bardzo dobrze.
a co sądzicie o tych oponach?
Opony letnie Toyo PXCF1 195/65R15
sporo czytałem o Toyo T1R i faktycznie jeśli chodzi o przyczepność to ponoć świetne ale oponki mają spore opory toczenia chociaż moja wiedza opiera się tylko na teorii
jeżdziłem na goodyear aqa tred super w każdych warunkach teraz kupiłem michelin pilot -primacy ale 16 używane
a te 15 na prawdę z super bieżnikiem jeszcze na stalówkach leżą do sprzedania ale to 185/65/15