okurcze to ciekawe z ta pompom oleju, bo ja slyszalem ze nasze pompy w boxerkach jednak nie rozporwadzaja tak dobrze tego oleju, czyli rozumiem ze po zamontowaniu pompy z Toyoty ma byc lepsze cisniene ???
Printable View
okurcze to ciekawe z ta pompom oleju, bo ja slyszalem ze nasze pompy w boxerkach jednak nie rozporwadzaja tak dobrze tego oleju, czyli rozumiem ze po zamontowaniu pompy z Toyoty ma byc lepsze cisniene ???
Według moich źródeł to ma dokładnie 129 KM.
z dwoch z alfy i toyoty sklada sie jedna a dokladnie chodzi o jej srodek i przelozenia jest troche roboty bez zmian sie nie obejdzie nowy wal chce by dluzej pociagnol:Pa moc wykazalo mi na chamowni taka to wyjscie jest jedno albo on ma system do bani albo mam taki przyrost silnik robilem sam z ojcem nie wedlug ksiazek tylko wedlug ojca bo ma o tym pojecie 20lat prowadzil warsztat a olej w silniku jest taki jak leje sie w nowych manach volvo o podwyzszonej lepkosci 100tys km robia na nim tiry 80zl za litr sprawdzony olej w drugim aucie tylko na nim chodzi i pierwszy silnik wytrzymal ponad 600tys km a na drugim bez remontu ma juz przejechane 1333000km i dalej autko jezdzi tylko blacha sie skonczyla:P
i sam skladales ta pompe ??? ciezko to zrobic ???
bylem z nia u tokaza bo musial mi przerobic wneki w srodkku pompy i walki zeby srodek pasowal z toyoty najlepiej jak rozbierzesz pompe to popatrzec bo moze tez z czegos innego bedzie pasowac srodek bo pompy roznia sie zazwyczaj tylko z zewnatrz i wykonaniem dokladnoscia spasowania tu w pompie alfie chodzi o zwiekszenie cisnienia oleju ma to duze plusy ale tez wady jak sie silnik zagrzeje i go zgasisz to ciezko ma startnac rozrusznik bo daje obciazenie pompa albo mam slaby akumlator bo mam 35Ah. To nie jest jedna mozliwosc jest zamontowanie dodatkowej elektrycznej lub w miejsce klimy mechanicznej to nie od dzis wiadomo:)
proponuje opisać te operacje w dziale "zrób to sam" notabene gratuluję pomysłowości , choć z tą mocą myślę że coś na tej hamowni poszło nie tak.Oczywiście zdarzają się cukiereczki rasowane gdzieś że nawet o tym nie wiesz , więc warto jakbyś wrzucił filmik licznika pt. "jak to przyśpiesza":D
kolego to ladna wariatke sobie zrobiles moje gratulacje i oby ci jak najdluzej sluzyla;)
może kiedyś wrzucę ale pierwsze 10tys km nie bedę jej katował chce by panewki z walem się ułożył dobrze a nie przytrzeć ich :P auto mi ma dłużej posłużyć rocznie 40-60tys.km się robi,a co do pompy nie jest to takie proste mi się trafiło po prostu podobny środek ale wszystko wykonał tokarz za mnie i ciśnienie oleju mam 3krotnie większe najprostszym rozwiązaniem jest dodanie 2 pompy elektrycznej najmniej kombinowania
trzykrotnie wyższe Ciśnienie...? Jak na to reagują uszczelniacze? 60 tys. rocznie bokserkiem...będziesz musiał o niego dbać.
uszczelki mam dorabiane na zamówienie jest problem z odpalaniem jak już się nagrzeje silnik rozrusznik nie daje rady albo akumlator mam 35Ah ale to tylko jak silnik zgaszę i wał zatrzyma się w martwym punkcie i tez znam dobra rade na wydłużenie żywotności rolek wystarczy co 20tys.km wymieniać w nich smar i spokojnie wytrzymają 500tys.km