-
Hej,
Dzięki za odpowiedź zrobię wykres podczas jazdy.
Choć jeśli nie padnie na wytryski to macie może jakieś pomysły co do szarpania w dolnym zakresie obrotów podczas jazdy?
Jest jeszcze chwilowy brak mocy w przedziale 1700 tys. obr. / 1900 tys. obr.
Pozdrawiam Damian.
-
Podepnę się pod temat ;)
Mam dwa wtryski do regeneracji, ale zastanawiam się nad zakupem uzywek po 150 pln na allegro.Ktoś może kupował uzywane i jest zadowolony, czy raczej w tej cenie to będzie baza do regeneracji?
- - - Updated - - -
Podepnę się pod temat ;)
Mam dwa wtryski do regeneracji, ale zastanawiam się nad zakupem uzywek po 150 pln na allegro.Ktoś może kupował uzywane i jest zadowolony, czy raczej w tej cenie to będzie baza do regeneracji?
-
Hej,
Ja w przypadku wtrysku nr. 1 miałem go do wymiany ze względu na uszkodzoną obudowę i rozpylacz. Zaproponowano mi za 600 zł. w pełni zregenerowany lub używka za 350 po czyszczeniu i sprawdzeniu. Zdecydowałem się na używkę ale wynegocjowałem od zakładu 6 miesięczną gwarancje na ten wtrysk i wydruk z maszyny mówiący o sprawności.
Pozdrawiam, Damian.
-
Powodów szarpania może być wiele.
Najłatwiej sprawdzić zaślepiająć EGR pełną zaślepką (ostrożnie ze śrubami mocującymi EGR do kolektora), nieszczelny kolektor dolotowy (jeśli masz aluminiowy kolektor to robią się nieszczelności w osiach klap).
-
Hej,
Zamówiłem zaślepkę jednak doczytałem że dla tego silnika jest przewidziane niepełne zaślepienie.
Co do kolektora...czy w w modelu z końca 2004 roku kolektor nie występuje bez klap ?
-
Jak masz niesprawny egr to niepełna zaślepka nic nie zmieni. Jak zaślepisz pełną i będzie ok to znaczy, że wina egr. Pojawi się błąd na desce. Jeśli po zaślepieniu będzie ok to możesz wyprogramować EGR u tunera.
2004 powinien mieć aluminiowy kolektor z rozszczelniającymi się osiami klap. Poczytaj o tym na forum i zajrzyj z tyłu silnika.
-
U mnie szarpanie w podanym zakresie powodował właśnie EGR, też długo szukałem i dopiero pełne zalepienie i usunięcie go z programu rozwiązało problem.
-
Odnośnie wtrysków jeszcze ;)
Jak to jest z nadpisaniem MESem po wymianie-czytam na necie i niektórzy piszę,że w 1.9 JTD trzeba nadpisać a niektórzy,że nie.