-
Gratuluję pomysłu i wykonania, chociaż na zdjęciach niewiele widać szczegółów.
Narty obracaj dziobami w dół, myślę, że wówczas powinny stawiać mniejszy opór powietrza który podczas jazdy będzie chciał je podnieść.
Co do prędkości, to z boxem dachowym też nie powinno się jechać szybciej niż 130km/h (w zależności od instrukcji), ale to chyba normalne, więc i w tym przypadku trzeba zachować ostrożność.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
Podróżowanie Brerą w więcej niż 2 osoby to katorga, a jadać w 2 osoby i kładąc tylną kanapę cały niezbędny sprzęt wchodzi do środka. Kilkukrotni jechałem na narty Brerą w 2 osoby z dwoma kompletami sprzętu i bagażami. Zero problemu i nie ma obawy, ze nam coś odleci na autostradzie :D
P.S Zdajesz sobie sprawę, ze jak to home made to w razie czego mogą być problemy z OC? Ogólnie tak jak już ktoś pisał jak bym Cie widział przede mną to bym czym prędzej wolał wyprzedzić ;)
-
Łeb to ty faktycznie masz, napisz przy jakiej prędkości narty odleciały :edziahurra:
-
Da się. To się mocuje do dachu a nie do ramki bez szyby czy odwrotnie. Szklany dach też nie ma znaczenia.
Ale żeby było jasne Twój pomysł jest bardzo dobry i nie czytaj malkontentów.
-
Wiem że do dachu. Ale gdzieś się trzeba zahaczyć. Ale ok, skoro się da tak żeby nie wejść w strzelinę gdzie chowa się szyba, to ok. Ja patrzę na brerę i nie widzę takiego miejsca. Nie widzę też dedykowanych bagażników dachowych dla brery (prócz przyssawek).
Pomysł i wykonanie kolegi wydaje mi się całkiem dobre. Malkontenci zawsze coś znajdą.