Ja kiedyś kupiłem 156 z tak wywalonymi gornymi wahaczami że tlukly przy przyspieszeniu i w czasie jazdy autostradą.
No ale górny jak tłucze to słychać że to górny;)
Printable View
Ja kiedyś kupiłem 156 z tak wywalonymi gornymi wahaczami że tlukly przy przyspieszeniu i w czasie jazdy autostradą.
No ale górny jak tłucze to słychać że to górny;)
Z gumami przegubów wewnętrznych też swoje przeszedłem łącznie z tym, że doprowadziło mnie to do wymiany obu kielichów i krzyżaków które już w tej chwili ponownie nadają się do wymiany.
Ostatnimi czasy mam z tym spokój: po pierwsze kupuję albo ori albo z najwyższej półki zamienniki, a po drugie (nie wiem czy to rzeczywiście ma jakiś wpływ) wydaje mi się, że jeśli guma na samej półosi zostanie zaciśnięta opaską na bliższym frezie przy przegubie, to pada dość szybko w porównaniu gdy jest ona bardziej naciągnięta (drugi frez patrząc od przegubu wewnętrznego). Nie wiem czy to dobrze ująłem, ale jak zobaczysz to będziesz wiedział o co chodzi.
ps. ciekawostka: w awatarze mam zdjęcia jak będąc w Danii na 2 dni, w trakcie podróży do celu poszła mi właśnie guma przeg.wewn.- żeby wrócić do kraju wykorzystałem srebrną szeroką taśmę klejącą, trytytki, strzykawe z rurą w celu dobijania smaru no i puchę towotu w drodze powrotnej. Nie uchroniło to jednak kielicha od uszkodzeń.
Myśle ze ma to znaczenie bo zwoje osłony są dalej od siebie i sie tak nie załamują podczas kręcenia....Cytat:
po drugie (nie wiem czy to rzeczywiście ma jakiś wpływ) wydaje mi się, że jeśli guma na samej półosi zostanie zaciśnięta opaską na bliższym frezie przy przegubie, to pada dość szybko w porównaniu gdy jest ona bardziej naciągnięta (drugi frez patrząc od przegubu wewnętrznego). Nie wiem czy to dobrze ująłem, ale jak zobaczysz to będziesz wiedział o co chodzi.
Ja w każdym razie podjąłem decyzje ze kupi na allegro całą używaną półoś włożę i zobacze czy cos sie w kwestii stukotu zmieni...Jesli tak to przynajmniej bede wiedział gdzie tkwi problem... Bo chwilo załamka totalna... niby wszystko dobrze a stukota jak stara raszpla