-
U TB różnica 1bara pomiędzy tłokami to moim zdaniem nie aż taki problem (oczywiście nie mowię, że jest to stan idealny, lepiej jak różnicy nie ma) jak u wolnossącego silniku. Ja miałam przy pomiarze na poprzednim silniku wszyskie 10-10.5 a jeden 8.5 a silnik pracował równo i sprawnie.
-
Czy śmierdzi nieprzepalonym paliwem? Czy sprawdzałeś regulator ciśnienia paliwa? Może to on się kończy? Jak odpala?
Wysłane z mojego 6039H przy użyciu Tapatalka
-
Faktycznie śmierdzi... po wjechaniu do garażu po 2 minutach ciężko jest oddychać ale myślałem że to z powodu wyciętego kata, regulatora ciśnienia paliwa nie sprawdzałem jakaś wskazówka jak to zrobić?, Odpala Ok zdarza się, że 1 raz na 20 muszę odpuścić po 5 sekundach kręcenia i kręcić jeszcze raz ale wtedy odpala od strzała.
Odpala tak jak na filmie było to 4 miesiące temu ale z tym nic się nie zmieniło.
https://www.youtube.com/watch?v=eogi...ature=youtu.be
-
Po objawach jakie opisujesz ja stawiam na instalację elektryczną. Przetarta gdzieś wiązka elektryczna. Z tym że wtedy powinno wywalać bezpiecznik od wtrysku ( duży w bagażniku). Ja w swojej długo walczyłem właśnie z tym.
Szkoda że daleko mamy do siebie, zapewne w warsztacie byśmy to "ogarneli" migiem.
Pisz jak dojdziesz przyczyny.
-
1 załącznik(i)
Światełko w tunelu :) Chyba nigdy nie cieszyłem się z nowych błędów w MES. Teraz pytanie czy faktycznie szukać usterki pomiędzy sterownikami czy w samym sterowniku?Załącznik 240775
-
Warto sprawdzić instalację, teoretycznie- mniejsze koszty naprawy.
-
Sprawdz wiązkę od wtrysków jak najdalej do przegrody silnika.
W mojej to właśnie ona była powodem problemów.
-
wiąchy posprawdzane od wtrysków i profilaktycznie od czujek do grodzi i wewnątrz kabiny do sterowników, i żadnych niepokojących miejsc przetartych przewodów czy sparciałych otulin, pozostało mi tylko wyciągnąć sterowniki na stół i sprawdzać zimne luty może coś znajdę.
-
A z którego roku ta Twoja Gtv?
Jak coś mam ewentualnie "wolne" komputery na podpięcie z Ph1. (97r)
-
moja jest Ph2 z 1999 z OBD natomiast nadal łącze się przez 3 pinową wtyczkę ukrytą pod tapicerką przy nogach pasażera