-
A co ma z tym wspólnego Twoja obecność w aucie? :sarcastic: jeżeli cz Ci odbija (czy to z kluczyka, rygla czy pilota) to znaczy że zamek master (drzwi kierowcy) nie dostał potwierdzenia z któryś drzwi o zamknięciu (normalne jak robisz to z otwartymi drzwiami). Uszkodzony zamek, albo czujnik lub po prostu przycina.
-
jakiś sensowny sposób żeby sprawdzić, które z powyższych?
-
Zobacz który dzyndzel się nie chowa przy zamykaniu.
-
Miałem czas dzisiaj do tego usiąść i sprawa ma się tak: mam prąd stały +12 na kablu od zamka bagażnika i od jednego kabla od kierunków, kabel czerwony nie ma żadnego napięcia i nic nie zapala. Po podłączeniu plusa z centralki do kabla od kierunków na którym mam prąd i kabli od zamykania i otwierania drzwi zamykają się i otwierają (zamek u pasażera jest zepsuty), gdy przyszedłem za kilka minut, już nic sie nie zamykało, tylko zapalały się kierunki po wciśnięciu czegokolwiek, aktualnie nie dzieje się nic oprócz dźwięku z centralki (czyli działa), jest wgl szansa że czerwony kabel nie jest plusem? Wydaje mi się że może być gdzieś przerwany po prostu i to wszystko przez to, jakiś rozsądny sposób jak to sprawdzić? Inny niż wyciąganie całej wiązki?
Dziękuje serdecznie za aktualną pomoc.
-
Masz i używasz w ogóle multimetr?
-
tak, pisze że napięcie mam tylko na kablu od klapy bagażnika i kablu od kierunku jednego. Stałe +12
-
To zrób tak jak pisałem. Znajdź pod kierownicą stałe zasilanie, masę i kable z sygnałem do centralnego zamka. To wystarczy do podłączenia modułu. Kierunki to zbędny dodatek.
-
Hej,
Centralny u mnie nie działa. To znaczy działają tylko drzwi pasażera z przodu.
Jak mogę zweryfikować problem ?
A potem jak mogę go wyeliminować ?
-
Z kluczyka ręcznie czy zdalnie działają tylko drzwi kierowcy?
-