te bardzo fajne urządzenia często pokazują złą ilość czynnika - był z tym zamęt bo AR stosowała 3 producentów sprężarek, a potem jeszcze któryś został przejęty przez innego i to wprowadza kolejny zamęt jeśli się próbuje dojść do ładu po producencie sprężarki. w większości 159 bije się 550g, ale tak, część produkcji, niektóre wersje silnikowe (późniejsze 1.9JTDM) mają 460g.
w poprzedniej JTDm nie udało się zlikwidować tego brzęczenia nigdy (występuje tylko jak jest ciepło, a mocniej jak jest upał)- ale też nie nasilało się przez lata i klima dobrze chłodziła. gadałem z gościem który robi tylko z klimatyzacjami samochodowymi (też regeneruje), sprawdził ciśnienia podczas pracy klimy (wszystko było tip top) i powiedział że wewnątrz sprężarki są jakieś tam elementy zaworki czy jakieś blaszki nie pamiętam (w wielu niewymienne, z głowy twierdził że w naszych właśnie są niewymienne) które mogą ulec uszkodzeniu, i tak to będzie brzęczeć. Twierdził że w takich przypadkach wymiana sprężarki jeśli ktoś chce mieć 100% ciszę.
W TBi brzęczało, taka maszyna ładna u mojego mechanika pokazała 460g, nabiliśmy, była masakra -ze 3x głośniej i dłużej niż na Twoim filmiku, podjechałem do ASO, a im zaś maszyna (oni mieli taką wielką jak średniej wielkości lodówka, a nie plastikową zabawkę wielkości walizki), im pokazało 550g, tyle nabili i przez 1.5roku ani nie mruknęła klima - dopiero w ostatnich miesiącach minimalnie (na wiosnę pojadę znów na nabicie).