AR_33 filerek jest nowy i dolot dobrze poskładany nie ma pekniec jeszcze jedno co zauwarzyłem to kopci z wydechu nie na niebiesko jak by olej brał tylko na siwo płynu nie ubywa w zbiorniczku moze to ten wtrysk idzie to jakos sprawdzic ??
Printable View
AR_33 filerek jest nowy i dolot dobrze poskładany nie ma pekniec jeszcze jedno co zauwarzyłem to kopci z wydechu nie na niebiesko jak by olej brał tylko na siwo płynu nie ubywa w zbiorniczku moze to ten wtrysk idzie to jakos sprawdzic ??
jest tak wymieniłem swiece i na 4 cylindrze była cała swieca okopcona na czarno a reszta ok co to oznacza panowie samochod powyrzej 3 miegu bardzo mułowato przyspiesza
Po mojemu, dostaje za dużo paliwa i nie przepala :)
Proponuję sprawdzić na analozatorze spalin jakie są wartości.
Pozostaje jeszcze kwestia padniętej sondy, jak sonda padła sterownik przechodzi w tryb awaryjny i podaje paliwo pełnym wtryskiem.
Albo zalewa go olej , paliwo nie przepalone w komorze spalania będzie strzelać w rurach wydechowych
75andrew155 ale o to chodzi ze nie strzela w tłumik własnie :/
To tak jak napisałem , olej zalewa komorę spalania . Może to uszczelniacze a może pierścienie tłoka . Najlepiej zrobić próbę ciśnieniowa komory spalania aby dokładnie wiedzieć co sie dzieje z tym cylindrem
.Właśnie pali paliwo razem z olejem stąd te dymienie i słaba moc
75andrew155 ok zgodze sie z toba ale dym nie powinien byc niebieski ? sory jak sie myle ale dopiero ucze sie na mechaniora i wszystkiego nie wiem czyli juto poodade na warszta i po praktykach sprawdze komprech i poprosze szefa o analize spalin bo nie rozkminiłem jeszcze tego urzadzenia nie mialem z nim stycznosci
Z tym dymem z wydechu bywa różnie jeśli przepali się uszczelka głowicy to wtedy jest zasłona dymna więc co zalewa komorę spalania nie jest trudno stwierdzić na żywo przez mechanika
75andrew155 to to wiem :) to czekam do jutra