U mnie podobnie wszystko ok ale przekaźnik nie zwiera styku...nie pomoże doginanie jeśli na cewce przekaźnik nie ma napięcia....tym przekaźnikiem steruje ECU
Printable View
U mnie podobnie wszystko ok ale przekaźnik nie zwiera styku...nie pomoże doginanie jeśli na cewce przekaźnik nie ma napięcia....tym przekaźnikiem steruje ECU
kiedyś miałem 4 przekaźniki i na żadnym nie zaskoczył dopiero jak wyjełem ze sprawnego fiata stilo i wsadziłem do mojej alfy przekaźnik ruszył więc nie sugerujcie się że macie po 3 sztuki skoro żaden nie musi działać
Update: Na nowym przekaźniku jest tak samo. Więc zainwestowałem i kupiłem regulowany zasilacz. Stary przekaźnik odpala się jak przyłoży się 5.7V na pin 31 i na pin 86. Za to sama cewka potrzebuje minimum 3.3V. U mnie szło 3.3V na pin 86 i 12V na pin 31. Z tego wynika że przekaźnik działa tylko stacyjka daje zbyt niskie napięcie.
chłopie nie kombinuj podjedź do kolegi który też ma jtd i podmień przekaźniki jak u niego będzie działał to wtedy lecisz u ciebie po kolei sterowanie na przekaźnik idzie z komputera nie z żadnej stacyjki !!!! przekręcając stacyjkę puszczasz prądy sama stacyjka nie steruje do ch....uja prądem tylko go przepuszcza.
zajmij się sprawdzaniem styków na przekaźnikach, sprawdź przekaźniki i bezpieczniki a szczególnie te przy akumulatorze i podmień czujniki temperatury a nie się wymądrzasz pinami i gówno z tego wychodzi i dalej płaczesz że nie grzeje, później kolejny będzie płakał że alfa to gówno,włoska elektryka sie sypie mimo tego że jest niemiecka bosch, że włoskie samochody to chujowe a passat jest zajebisty,
mam gdzieś że dostane upomnienie od moderatora za moje zachowanie ale tego się już czytać nie da! nóż mnie się w kieszeni otwiera !!!
audi lepsze od passata pannieeee...a tak dywagując, jak pisał kubusar podmień od kogoś kto ma sprawny roboty raptem na 3 min i będziesz wszystko wiedział, jak mowie do mojej dochodził prąd a i tak nie dawał na świece mimo że styk niby się załączał i gdybym nie sprawdził dokładnie to przekaźnik mimo ze sprawny to by był szrot ..
Hmmm nie widzę sensu podmianki skoro kupiłem nowy i jest to samo. Jedyne czego nie ruszałem to czujnik temperatury. A roztrząsam te napięcia, bo obecne napięcie nawet nie odpali sprawnego przekaźnika. Wszystkie bezpieczniki i przekaźniki sprawdzone. Jedyne co zostało do sprawdzenia to czujnik temperatury płynu i kable, które idą od stacyjki.
Tu jest schemat wtyczka po prawej to zasilanie i sterowanie. Wtyczka po lewej to same świece. Zasilanie 12V tej centralki pojawia się po przekręceniu kluczyka. Samym przekaźnikiem steruje ECU. Oczywiście numery wtyczki na tym schemacie odpowiadają numerom wtyczek w aucie więc zobacz gdzie który numer przychodzi na 31, 86 itd. Koledzy mają rację podmień na próbę to jest najprostsze http://www.forum.alfaholicy.org/imag...018/02/126.jpg
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Dla potomnych. Mechanik zrobił "weryfikację/konserwację" wiązki elektrycznej. Cokolwiek to znaczy, bo tego już nie chciał powiedzieć. Dodatkowo była wymieniona pompa w baku.
czyli pewnie to co ja mowilem 5 min roboty