-
A co robiłeś z samymi głowicami? Ja przy remoncie oddałem je do regeneracji w jednym z najlepszych warsztatów na Śląsku, kosztowało może trochę, ale naprawdę było warto. Choć kompresje masz niską (sprawdź to jeszcze na innym przyrządzie), ale przyczyny szarpania i braku mocy i tak bym szukał w innym miejscu. Zacznij od najprostszej rzeczy, czyli sprawdź wtryski, świece, przewody itd.
-
Zmieniłem rozrząd, regeneracja wałków rozrządu, planowanie głowic. Też mi się nie wydaje żeby to było przyczyną spadku mocy i ciśnienia. Sam raczej za sprawdzanie wtrysków się nie wezmę bo się na tym nie znam a już tyle kasy wydałem na to, że ręce mi opadają a dalej nic. Świece i przewody też zmieniałem zostały w takim razie tylko wtryski. Czy wiesz ile może kosztować takie sprawdzenie w warsztacie?
-
Wtryski w najprostszy sposób powinien Ci sprawdzić każdy mechanik (poprzez wypięcie). W lepiej wyposażonych warsztatach (mają do tego maszyny) z tego, co pamiętam za sprawdzenie 4 wtrysków liczą sobie około 100zł, a za czyszczenie 240zł. Pozdrawiam.