Napisał
MikeCZ
Wiesz, trochę cię nie rozumiem. Te czopy są robione pod tak dokładną tolerancję i TB silniki są znane z tego, że je "zdzierają", że mieć nadzieję że używany wałek (choć 10tkm od remontu, który ale nie wiesz kto i jak przeprowadził i jakim olejem były zalane) będzie OK jest naiwność najwyższej skali :)
Druga rzecz to podkładki - tutaj naprawde nie wiem na co się skarżysz - chciałeś mieć wszystkie takie same? Dlaczego? Chyba nie rozumiesz jak ta regulacja działa. Dlaczego myślisz, że jest chyba z 50 różnych wymiarów i różnią się o 0,05mm - dlatego żeby móc dokładnie ustawić luzy. Myślałeś, że dostaniesz wszystkie z wymiarem xyz i będą pasować na wszystkie zawory ssące takie same? Ja mam rozebrane 2 silniki (12 podkładek) i takie same są chyba 2 albo 3, reszta to każda inny wymiar. A jak będę zamawiał nowe to też sobie zamówię pewnie każdą inną tak, by było ustawione dokładnie w tolerancjach.
Oczywiście druga rzecz że sprzedawca powinien uczciwie opisać co sprzedaje i w razie czego przyjąć zwrót to wpełni się zgadzam.