Gdzie finalnie kupiłeś i jakie?
Printable View
Wcześniej napisałem jakie kupiłem dokładnie to przeczytaj. intercars.com.pl
Załącznik 242760
Załącznik 242759
Przymierzam się do zmiany tarcz i klocków na przód. Mam 1.4 170 KM. Czy różni się ten zestaw od tego który jest montowany w 1.4 120 KM? Poza tym, z tego co widzę wątku jak widzę większość poleca oryginalny zestawik? Zastanawiam się tylko czy kupująć "oryginalny" można kupić podróbę... bo ceny są dużo niższe niż w ASO. Macie jakichś konkretnych, sprawdzonych sprzedawców gdzie polecacie zamówić oryginały?
super zestaw- jestem ciekaw ile wytrzyma u mnie 5 kompletów tarcz reklamowałem w IC - wszystkie uznane- ATE w kwestii tarcz to okropne dziadostwo made in PRC.
- - - Updated - - -
bierz tylko oryginał - przynajmniej na pewno w kwestii tarcz - o ile kojarzę w 170 tarcze przód mają 305 mm
On ma oryginalne produkty sygnowane AR - o ile to można nazwać "sprawdzone produkty" - to tak ;) No i ma rabacik już wliczony w cenę.
Inne źródła pewnych klocków i tarcz - Lech Wójcik www.hamulce.net oraz A. Lewian www.lewian.pl . Też aż nie wypada ich o rabaty pytać, zwłaszcza że gratis porady w cenie, które są warte kilka kpl tarcz i klocków, oraz pewność że przed ich zużyciem wywalać nie będzie trzeba.
dobry zamiennik to który bo ATE jest krzywe już nawet w pudełkach. Podobny problem ma markowy ZImmermann o boschu czy pozostałych nie mówiąc - wszystko made in PRC
no ale nie dziwota jak ceny tarcz np do Julki 330 przód spadły o ponad 50% w 4 lata.
Ja kupowałem Brembo do poprzedniej (powiększone tarcze). W nowej jeszcze nie wymieniałem.