-
1 załącznik(i)
Udało mi sie zlokalizować źródło piszczenia - jednak nie VACU ale dzięki tej sugestii zacząłem szukać wokół niej i znalazłem :D Piszczy to ustrojstwo w czerwonym kwadracie, do którego dochodzi wężyk z vacu. Po odpięciu wężyka milknie natychmiast. Pytanie tylko - co to jest? Podejrzewam, że to element spryskiwaczy xenonów ale nie mam pewności...
Załącznik 244194
-
Elektrozawór do sterowania zmienną geometrią w turbosprężarce.
-
Spryskiwacze xenonów....
-
tak mi się skojarzyło, bo sporo "wężyków" od niego odchodziło w kierunku lamp :D
Tak czy siak, na szczęście po kieszeni mocno nie uderzy.
-
Kolego to nie piszczy elektrozawór tylko masz wywalone szpilki kolektora wydechowego :) po odlaczeniu wezyka lopatki turbiny sie kłada i przestaja stawiac opór spalinom dlatego pisk ustaje.
-
Hmm, być może... Cóż, wizyta u mechanika mnie czeka i tak :)
-
Też tak miaÅ‚em. Możesz odpowiadać elektrozawór, Å›ciÄ…gnąć wężyk ten co idzie na dół do turbiny i zrobić podciÅ›nienie strzykawkÄ… lub ustami í ½í¸‚ na 100% bÄ™dzie pisk.
-
Fuck. Masz rację, zagłębiłem temat i nawet dotarłem do nagrania z tym piskiem no i faktycznie - kolektor.
Szlag by trafił, 1000 zł w piach. I kolejny 1500 za wywalenie dpfa i egra. No cóż :D
-
mozesz sprobowac delikatnie dokrecic ;) u mnie zdalo egzamin. Nie byly wyrwane wszpilki tulko uszczelka sie musiala poddac. Zwłaszcza ze jak sie material rozszerza od temperatury to objaw ustepuje.
-
Wywaliłeś DPF? Odważńyś chłopie...
edit. a chociaż był niesprawny? Czy oddałeś sprawny DPF ludziom którzy potem dadzą go komuś kto chce mieć sprawny DPF (i tym samym 2x zarobią na tobie)?