-
u mnie jest tam 4 sztuki, każdy taki sam i przy każdym jest bezpiecznik. Jeżeli te odpowiadają za pompę i ECU to mogę mieć problem z dwoma, bo i komputerem łączy mi się wybiórczo... zamieniałem już je miejscami, czyściłem styki, tylko nie wiem który za co odpowiada :( jeszcze mam pytanie czy pompa powinna działać dopiero przy kręceniu czy po włączeniu zapłonu ?
-
po włączeniu zapłonu na krótko się włącza
-
Udało mi się spidera przez weekend poskładać. Jak na razie odpukać, auto pali i jeździ :) teraz wyprowadzam je na kosmetykę lakieru i konserwację podłogi. Później dalej wracam do silnika bo coś mi któryś simering puszcza, chyba pomiędzy skrzynią a silnikiem. Więc jeszcze trochę zabawy mnie czeka.
-
pochwal się co było przyczyną, pompa padła?
-
2 załącznik(i)
Wracam do tematu bo Spider znów strajkuje z odpalaniem. Ale teraz już prawie jestem pewny co jest przyczyną... Mianowicie stara centralka od alarmu. Auto przestało palić doszedłem do spalonego bezpiecznika, który jest przy wspomnianej centralce. wymieniłem i auto odpaliło od pierwszego strzału. Na drugi dzień pojechałem na myjnie i po czynnościach kosmetycznych już nie mogłem uruchomić silnika. spr bezpiecznik cały dopiero chyba po 5 razie wyjęcia tego bezpiecznika auto normalnie odpaliło. Dlatego stawiam, że to ona jest problemem. po każdym włożeniu bezpiecznika słychać jak cyka w niej przekaźnik, który zapewne się zawiesza.
I teraz pytanie do znawców elektroniki co radzicie? Wyciąć i jakoś spiąć bez niej, tylko jak? czy dobrać podobno czy spróbować wymienić ten przekaźnik. Wrzucam foto tej centralki
Załącznik 258045
Załącznik 258046
-
Zabierasz się trochę jak pies do jeża... Wywal alarm całkiem i dopiero się okaże, czy to jego wina.
Zrobiłeś immo?
-
właśnie myślę aby ją wyciąć ale może ktoś podpowie lub udzieli wskazówki jakie kable zmostkować. Co do Imo to wycięty :)