-
dzis bylem u mechanika i powiedzial mi ze nikt nie zdiagnozuje dobrze alfy jesli nie ma oryginalnego serwisowego programu
dobrze ze znam goscia co taki ma :)
stwierdzil ze cos jest nie tak bo silnik slabo sie wkreca na obroty a jak spada juz na wolne to dziwnie skrzeczy
lecz nie chce powiedziec nic wiecej bez zrobienia diagnozy komputerowej wiec jak wszystko bede wiedzial to napisze co bylo
-
No i jak to się skończyło ? mam podobny problem w 1.9 16V 150 KM Również jest bardzo słaby do 2000 obr, później dostaje kopa. EGR przeczyściłem (zgodnie ze znalezionymi tutaj wytycznymi ze zdjęciami), po wypięciu przepływomierza nic się nie zmieniło. Komputer w serwisie pokazuje błąd nieznany i oznacza go symbolem P010F
-
U mnie wszystko już OK. Okazało się, że jednak zawór EGR padł. Czyszczenie nic nie pomogło, bo padła część elektryczna - elektromagnez tego zaworu.
-
Załóz sobie na przyszłość częsciową zaślepkę tego zaworu
-
Oczywiście, że założyłem taką zaślepkę. Niestety (z całym szacunkiem dla Was) od kiedy jestem właścicielem Alfy, zmuszony jestem często czytać to forum a od kiedy skończyła się gwarancja, nawet zalogowałem się tutaj.