Za materiał zapłaciłem 129zł. O wymianie ciężko mi w tym momencie wspomnieć - rozrząd i poduszkę ma ogarnąć kolega z pracy w jednym pakiecie.
Okaże się czy to był dobry trop.
Printable View
Za materiał zapłaciłem 129zł. O wymianie ciężko mi w tym momencie wspomnieć - rozrząd i poduszkę ma ogarnąć kolega z pracy w jednym pakiecie.
Okaże się czy to był dobry trop.
Wymiana poduszki załatwiła sprawę szarpnięć.
Takie pytanie..
Czy uszkodzona poduszka skrzyni tct może być również przyczyną nieprawidłowej pracy jak w przypadku manualnej?
Podczas wymiany oleju w układzie sterowania mechanik stwierdził, że coś za bardzo szarpie przy zapalaniu i wyłączaniu silnika ze wskazaniem na poduszkę skrzyni.
Ja odczuwam natomiast te szarpnięcia przy zmianie biegów i po redukcji na 1, gdy odczuwa się takie tąpnięcie/szarpnięcie.
I przy okazji zapytam ile jest tych poduszek, skrzynia plus silnik.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Zefir i jak? pomogła wymiana tej poduszki?
Póki co nie wymieniałem poduszki.
Jestem po adaptacji ale będę chciał powtórzyć.
Auto było już wystudzone i sprzęgła też.
Rzekomo po adaptacji powinno się pojeździć i zrobić ponowną na rozgrzanych. Zobaczymy czy to pomoże, bo nadal wyczuwam szarpnięcia na parzystych.
O poduszce skrzyni pomyślałem, bo coś rzekomo nie podobało się mechanikowi w ASO przy wyłączaniu silnika.
A jest wątek dotyczący skrzyni manualnej, która źle pracowała z powodu uszkodzonej poduszki.
A ponieważ tct to zautomatyzowana skrzynia manualna to może uszkodzona poduszka też ma wpływ na jej pracę..
Nieraz są mocne szarpnięcia.
Jutro jestem umówiony na adaptację i zapytam dokładnie o poduszkę i poproszę o sprawdzenie.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
No ja też myślę o tej poduszce pod skrzynią, w sumie dwie pozostałe już wymieniłem, więc pewnie i ona będzie się już nadawała do wymiany. Mam czasem podobny objaw jak Ty przy redukcji na niższych biegach, a nawet przy samym odpuszczeniu nogi na gazie.