a jak masz obie otwarte to pilotem zamykają się dwie czy też jedna?
Printable View
a jak masz obie otwarte to pilotem zamykają się dwie czy też jedna?
A w jakich sytuacjach ginie ??
Może coś się dzieje z body w stykach ,może coś się tam nadpala jak to było znane we fiatach.
W naprawdę różnych i to od kilku dni,pomimo zastosowanej "procedury" czyli odpalanie, aż zgasną kontrolki.Zdarzyło się przy ruszaniu ze skrętem,podczas prostej jazdy lub przy cofaniu i szybkim kręceniu kierą.Z lektury wyczytałem,że może to być słabe doładowanie aku,przy krótkich odcinkach,przekaźniki,no i uwalone czujniki w kolumnie.Narazie nie zdarza się to często,ale podobno w zimne dni występuje częściej.
Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
Niestety tak też nie działa :(,chyba się poddam :mad: ,szukałem do tej pory i wszystkie przewody w osłonach ok,odłączałem aku i od nowa programowałem, i nic.Ale w pewnym momencie słychać było cyknięcie silniczka szyby od strony pasażera (przy otwieraniu szyb z pilota) tak jakby miała chęć się opuścić ,ale nawet nie drgnęła :confused:
Co do wspomagania na razie jest ok, tak jest to typowa przypadłość punto i stilo .
Przy okazji tematu pytanie mam
Czy jest możliwe uruchomienie opcji sterowania szybami z pilota gdzieś w komputerze (przez MES itd.) ? Bo u siebie tego bajeru nie posiadam a przydałby się :cool:
To otwieranie szyb to standard. ma działać i już. odpiąć aku, zaprogramować szyby. zamknąć i otworzyc samochód pilotem i dopiero sprawdzać czy działa.
Robiłem tak jak mówiłeś ale bez pozytywnego skutku. Zauważyłem że szyba kierowcy jak naciskam przycisk na panelu sterowania wewnątrz auta chodzi automatycznie góra i dół natomiast pasażera automatycznie idzie tylko w dół a w górę już muszę trzymać przycisk żeby się zamknęła do końca.