Wtyczki są po stronie pasażera w podszybiu (wiem, bo moja była uszkodzona i nawiew stał na dębowo). Może tam sprawdzić na początku?
Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Wtyczki są po stronie pasażera w podszybiu (wiem, bo moja była uszkodzona i nawiew stał na dębowo). Może tam sprawdzić na początku?
Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
No i niestety ! Wtyczki sprawdzone, wentylator na krótko działa (zasilanie z osobnego źródła) nic nie uszkodzone, nie zalane. Wyjęte i posprawdzane skrzynki bezpieczników, Żadna wtyczka nie nadpalona, nie uszkodzona. Ja zdurniałem, gdzie szukać dalej przyczyny ? Może jest ktoś ogarnięty w okolicy Żar - Lubuskie (nawet podjadę) bo coś trzeba zrobić z tym fantem
Może moduł klimy pod ICS.
Mnie się dmuchawa nie włączała, wszystko przejrzane, podmienione i nic, ale klima się załączała. Po jakimś miesiącu nawiew zaczął działać, ale brak reakcji sprężarki.
No i temat nadal nie rozwiązany, choć zauważyłem nowe fakty. Wyjąłem ICSa (bo jego podejrzewałem) to nie wywalało bezpiecznika ale po ponownym jego podłączeniu też już nie. Potem odpaliłem auto, przejechałem około 8 km - wywaliło bezpiecznik. Wczoraj raz jeszcze wszystko sprawdziłem, odpiąłem moduł klimatronika i też spaliło bezpiecznik. Więc to nie moduł winny. Ale po przejażdżce zauważyłem, że ma większą tendencję do palenia bezpiecznika jak jest samochód/silnik trochę rozgrzany.
Moja prośba: Jeżeli ma Ktoś schemat jakie dokładnie obwody zabezpiecza ten bezpiecznik Nr 5 i z czym są one jeszcze powiązane ?
Pozdrawiam
Marek.
Niestety nie. Spróbuj wyłapać w jakich sytuacjach się przepala ten bezpiecznik
Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka
Witam ponownie Pany i Panewki.
Otóż pozwolę sobie odświeżyć temat. Nadal pali ten nieszczęsny bezpiecznik F5.
A więc, co do tej pory zrobiłem.
Z Autodaty pobrałem rozpiskę, co ten bezpiecznik zabezpiecza. A więc:
Załącznik 250724
Tłumaczenie (trochę nieudolne ale wiadomo o co chodzi)
- lampka w schowku - sprawdzona
- moduł sterujący "cofaniem" (Wstecznych) lusterek zewnętrznych - gdzie się taki moduł znajduje ?
- moduł tempomatu - Jak wyżej, który to jest
- moduł sterujący systemu alarmowego - Alarmu nie posiadam ale podobno gdzieś są kostki, które lubią z biegiem lat robić zwarcie ?
- zespół wieloprzełącznikowy - konsola środkowa (z wyjątkiem AT) - Przełączniki pod ICS em od klimatronika, wydają się być OK. Wyjęte, wyczyszczone, brak przepaleń, umyte izopropanolem.
- przełącznik położenia przekładni biegów - tu chyba chodzi o wskaźnik położenia dźwigni automatu. Sprawdzone
- Przekaźnik sprzęgła sprężarki AC - przekaźnik na czas sprawdzania, wyjęty fizycznie z gniazda
włącznik oświetlenia - nie wiem co to jest. Ale jak ten bezpiecznik jest spalony, to całe oświetlenie działa
- moduł sterowania zamkiem centralnym - nie doszedłem do modułu, ale jak wyżej, centralny działa nawet bez tego bezpiecznika
Panel sterowania funkcji AC / ogrzewania - wymieniony moduł klimatyzacji pod ICS bez rezultatu.
Proszę jeszcze o pomoc co gdzie jest i co sprawdzić. Bo sprawdzam tak na raty, jak mam czas. A może ktoś w okolicy Żar, Zielonej Góry czy gdzieś (dojadę nawet) mógłby to w miarę sensownie ogarnąć ?
Auto potrzebne, a zimno się robi to i nawiewy się przydadzą ;)
A propo. Przed demontażem odczytałem błędy z modułu klimatyzacji:
Załącznik 250725