A co powiecie na Selena WR? Szczerze to nigdy nie miałem do czynienia z olejem tego producenta, zawsze lałem jakiegoś Castrola, Mobila czy Elfa. Wiem, że zalecenia producenta to tylko marketing, ale może to rzeczywiście dobry olej?
Printable View
A co powiecie na Selena WR? Szczerze to nigdy nie miałem do czynienia z olejem tego producenta, zawsze lałem jakiegoś Castrola, Mobila czy Elfa. Wiem, że zalecenia producenta to tylko marketing, ale może to rzeczywiście dobry olej?
Czyli... Czy ktoś się odważy na konkret czyli lej to i to i będzie dobrze? Jutro zawożę moją piękność do mechanika, rozrząd, amortyzatory i właśnie olej.
Olej jest pierwsza klasa. Hths 4.2 przy lepkosci 0w40. Swietny zarowno w zimie jak i w gorące lato.
Bez dpf polecilbym z czystym sumieniem.
Oleje niskopopiolowe zapewniają gorszą ochronę silnika.
Z niskopopiolowych byly o ile pamietam dobre oleje Penrite z serii Enviro.
Poza tym zawsze mozesz zapytac kilku forumowych sprzedawcow olejów. Jak przejrzysz temat o olejach to znajdziesz ich nawet po stopkach w postach czy avatarach.
Ja leje valvoline synch power 5w40 i jest git. Silnik dużo ciszej chodzi niż na selenie 5w30
No na Pewno (na ucho)
Też nie mogę wyjść z podziwu jak można usłyszeć cichszą pracę diesla po zmianie oleju.
Można. Wystarczy że zmieni się przepracowany olej na świeży. Trzeba mieć tylko słuch zdrowy :)