Z tymi modułami to jest dziwna sprawa. Każdy piszę o tulejkach, ale gdzie nie zadzwoniłem to każdy mechanik mówił, że właśnie one luzów nie miały.
Printable View
Z tymi modułami to jest dziwna sprawa. Każdy piszę o tulejkach, ale gdzie nie zadzwoniłem to każdy mechanik mówił, że właśnie one luzów nie miały.
Rozmawiałem ze znajomym z ASO i mieli właśnie podobny przypadek z mokrymi świecami i okazało się że były pęknięte pierścienie. Oddałem samochód właśnie temu koledze. Zobaczymy co się okaże.
A tak z innej beczki kupował ktoś aktywator MA na allegro są znacznie tańsze niż w ASO?
Kto to jest Cinek? :P i jak mogłabym się z nim skontaktować?
Kompresja została zmierzona i na wszystkich cylindrach wyszła wzorcowo. Nie ma nawet żadnej różnicy między cylindrami.
CINSOFT.
http://www.cinsoft.pl/
Nawet masz reklamę na głównej stronie.
Zatankuj jeszcze lepsze paliwo bo u mnie ono było problemem przy wypadaniu zapłonów
Po zdjęciu i rozebraniu głowicy wyszło że już ktoś wcześniej ingerował w głowicy. W głowicy są pozrywane gwinty pewnie ktoś dokręcił za dużym momentem. W silniku wymieniam pierścienie oraz kapitalny remont głowicy, niestety zaboli portfel :(
Czyli UPG.
Nie musiał za dużo kręcić wystarczyło ,że zrobił to żle.
Blok gwintujesz na 10 czy zakładasz nowy?