https://eleosklep.pl/pl/p/Rejestrato...sterku-FHD/290
Ja mam to i jest ok :)
kamerkę tylną zamontowałem na zderzaku tuż nad tablicą rejestracyjną...
Printable View
https://eleosklep.pl/pl/p/Rejestrato...sterku-FHD/290
Ja mam to i jest ok :)
kamerkę tylną zamontowałem na zderzaku tuż nad tablicą rejestracyjną...
A jak je w nocy ściemniasz żeby światła po gałach nie dawały? Jest elektrohromatyczne?
Panowie - jak montujecie zasilanie ? Rozgałęźnikiem zapalniczki? A może ktoś dokładał dodatkowe gniazdo sobie przez bypass w komorze z bezpiecznikami (mam tak w 159) i mógłby pochwalić się zdjęciem instalacji? Ewentualnie dodatkowym gniazdem pod tunelem tak żeby kabel był ładnie schowany?
Ze schowka pod żaluzją , koło dźwigni ręcznego hamulca wyrzuciłem popielniczkę . W zamian za to do środka zmieścił mi się rozgałęźnik , do którego mam na stałe wpięty zasilacz kamerki , a w razie potrzeby po odsunięciu żaluzji mogę podłączyć jeszcze zasilacze komórki i nawigacji ( lub dowolny inny 12V). Kabel do kamerki jest widoczny na odcinku tylko kilkunastu centymetrów, potem wchodzi pod plastikową osłonę tunelu środkowego.
marek mnie nie razi to...mały ekranik na lusterku jest, który prawie wcale światła nie daje. Ogólnie w nocy kiepsko widać, w dzień jak najbardziej ok. Jakością nie powala, te jakość HD to lekka ściema ale i tragedii niema...gorsze widziałem za czasów vhs :)
altexperte ja zasilanie zrobiłem sobie gniazdko 12V w schowku, prąd i masę wziąłem z gniazdka przy lewarku zmiany biegów...jak będę pamiętal to jutro cyknę fotki żeby pokazać o czym mówię
Piszę o ściemnianiu lusterka. Jak działa lusterko wsteczne w nocy jak walą Ci po gałach światłami? Oryginalne jest albo przełączane albo elektrochromatyczne.
No i zapomniałem hehe sorki...
Marek...podobno są dwie wersje tych lusterek...normalne i przyciemnione, ja mam przyciemnione i wcale nie razi jeśli chodzi o światła aut w nocy...w dzień jest trochę ciemniejsze niż zwykłe lusterko ale raczej to nie ma automatycznego ściemniania...
Myślę, że na tą chwilę jeśli chodzi cena/jakość jest kamerka Xiaomi 70Minutes/70mai wersja Europa/English.
Mam coś takiego, nie widzę go w aucie, kabelek puszczony w podsufitce potem słupkiem i zejście w deskę rozdzielczą do zasilania zapalniczki.