Odkopu ciąg dalszy, ponieważ odpowiedź nie padła :)
Jak zaktualizować Blue&Me jeśli ktoś nie ma schowku gniazda USB ??
Czy da się ewentualnie dołożyć takie gniazdo bezproblemowo - czy wszystkie 159tki mają przygotowaną pod to instalację?
Printable View
Odkopu ciąg dalszy, ponieważ odpowiedź nie padła :)
Jak zaktualizować Blue&Me jeśli ktoś nie ma schowku gniazda USB ??
Czy da się ewentualnie dołożyć takie gniazdo bezproblemowo - czy wszystkie 159tki mają przygotowaną pod to instalację?
Odświeżenie tematu , da się dołożyć USB do radia 2din navi , bo w schowku brak portu
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Tak da się, albo kupujesz oryginalne wejście USB razem z kablem i wtyczką, nowe albo używka i go montujesz w schowku, albo kupujesz USB adapter specjalny do AR 159 (z niebieską wtyczką), np "YATOUR" są w sprzedaży. Wcześniej musisz się upewnić czy twoje radio ma tą pustą niebieską wtyczkę;
Załącznik 219594
Ok dzięki , widziałem na allegro schowek z USB i kabelkiem , i tylko wystarczy w piąć tą niebieską kostkę i można już słuchać muzyki ? :)
Nie da się. Nie takiego jak widziałeś. Do radia z navi jeśli to Connect Nav + w grę wchodzi emulator zmieniarki- Dension lub wspomniany yatour , wtedy możesz słuchać muzyki z pendrive, są także wersje z BT. Jest o tym sporo napisane, sam opisałem jak sprawuje się u mnie dension z BT.
Czytałem o Blue&me tylko nie wiedziałem co z czym bo to moje pierwsze dni z 159 , radio mam z 7" ekran navi tel itp
Jak wepniesz yautora w to wejście to tak, i możesz muzy słuchać, tak miałem wcześniej, tylko to zabardzo jest ograniczone w działaniu, z np, yatoura nie będziesz miał prawidłowej nazwy folderów, nazw utworów, tylko 'folder 1' albo 'track 36' co do oryginalnego wejścia to przyznam się że nie wiem bo stosowalem tylko yatoura, (kolega wyżej sugeruję że nie pójdzie) wydaje mi się że powinien, ponieważ jeżeli to wejście w radiu obsługuje yatoura to też powinien obsługiwać port USB, ale mogę się mylić.
Ja mam następujący patent, żeby wszystko wyglądało jak oryginał, jeżeli ktoś nie ma blue&me, albo ma connectnav+ . Kupujemy zmieniarkę Yatour, albo dension do Alfy 159, oraz oryginalne gniazdo USB do alfy 159, ktore jest montowane w schowku. Do złącza USB dolutowujemy kabelki z dowolnego przedłużacza usb. Drugą końcówkę wkładamy do zmieniarki, którą możemy umieścić, gdzies za schowkiem. Następnie montujemy oryginalne złącze w schowku. Cieszymy się USB w schowku, które jest podświetlane i wygląda jakby było fabrycznie:), a w rzeczywistości pochodzi ze zmieniarki:)
Podłącze się trochę pod temat. Czy mogę podłączyć takie wejście usb do mojego radia z 7" wyświetlaczem celem aktualizacji systemu, aby alfa pisała i mówiła po polsku?
Bo można aktualizację zrobić z płyty cd ale tylko nowszy soft - czyli będzie czytać nowsze mapy G2. Ale aktualizacja blue&me tylko przez USB.
chyba w navi nie ma możliwości używania języka polskiego