-
Widziałem w świetle inspekcyjnym co potrafi niewprawiona ręką zrobić miękka glinką na czarnym lakierze i pozwolę się nie zgodzić, ale wiadomo jak jest z racją, każdy ma swoją ;)
-
hej dzięki za info, glinkowania nie obawiam się. Robiłem to wcześniej i uniknąłem spustoszeń na lakierze na miarę armagedonu:) Niedługo będę miał trochę wolnego i powalczę w garażu
-
Hej :)
Mam pomysł, podeślijcie swoje reakcje na testy niektórych produktów, który lepszy, który wydajniejszy.
Na przykład płyn do szyb czy dresing do opon czy na przykład wosk itp :P
Super jak będziecie wrzucać zdjęcia tych porównań.
-
hej, dzięki za info:) Będę próbował w najbliższy weekend. Dam znać jak mi poszło...
-
hej Spróbuje ... efekt hydrofobowy o tej porze roku może się przydać wcześniej korzystałem z innych powłok efekty nie do końca mnie zadowoliły. Mam nadzieję, że z C2 będzie inaczej
-
C2 ma z powłoką tyle wspólnego co np. CC Gold - tyle, że ten drugi ma 2x większą trwałość ;)
-
niedługo odbieram nowe auto i mam pytanie, faktycznie ta powłoka C2 jest tak łatwa w aplikacji ? po jakim czasię się utwardza ? ile warstw trzeba polozyc ?
-
C2 jest banalnym produktem w aplikacji, ale to nie powłoka, lecz top-coat (który można stosować samodzielnie). Wystarczą 2-3 strzały na element i rozprowadzenie puszystą mikrofibrą, a następnie dotarcie drugą, np. bezkrawędziową w granicach 300-400gsm.
Natomiast jak słusznie wspomniał [MENTION=78812]Ari[/MENTION]th - trwałość, którą [MENTION=80611]Gtechniq[/MENTION] chwalił się na opakowaniu, można wsadzić między bajki (na moim aucie, które odświeżyłem w 2-etapach w sierpniu, po odtłuszczeniu i wygrzaniu lampą posiedział ze 3 tygodnie). Dodatkowo, look, w porównaniu do takiego CC Water Gold, wcale nie "urywa" (zależy co wolisz, C2 na niektórych lakierach daje przyjemny efekt podbicia koloru, ale bez szkła - chłopaki z Gtechniq pokazywali mi na Forza Italia efekt po zastosowaniu na głębokiej czerwieni i auto prezentowało się bardzo korzystnie).
Także moim zdaniem, jeśli szukasz czegoś mało uciążliwego w aplikacji, uderzaj w CC Water Gold lub jakiś Quick Wax typu SSW.
-
Nowe auto zabezpiecz czymś porządnym i trwałym.
Jeśli nie chcesz iść w kwarc czy jak wielu mówi "ceramikę", to chociaż spójrz w stronę powłok polimerowych jak Sonax Polymer NetShield czy z prostych w aplikacji ale trwałych Gyeon CanCoat (na kwarcu). Trwałość 6-10 miesięcy a aplikacja w obu przypadkach banalna.
-
Ten Gyeon CanCoat na ile starczy opakowanie? Na suva styknie? [emoji6]
Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka