U mnie było podobnie-było słychać klekotanie.Okazało się iż na kole od sprężarki klimy jest takie elektryczne sprzęgiełko i to one padło.Można kupić nowe lub regenerowane.
Printable View
U mnie było podobnie-było słychać klekotanie.Okazało się iż na kole od sprężarki klimy jest takie elektryczne sprzęgiełko i to one padło.Można kupić nowe lub regenerowane.
Tak czytam i zastanawiam się już od dłuższej chwili, dlaczego nie pojedziesz od razu tam, gdzie Ci nabijali czynnik i olej do układu? Skoro coś robili i zaraz po tym przestała działać klimatyzacja to sprawa jest raczej jasna. Poza tym co to za mechanik, który twierdzi, że nic nie wycieka z klimy? Gaz się co najwyżej ulatnia, (sprawdza się to zazwyczaj w ultrafiolecie) olej smarujący może uciec, ale przy poważnym uszkodzeniu mechanicznym a z działającej klimy przecież ma coś wyciekać i to konkretnie woda... Jeśli chcesz sprawdzić czy sprężarka się załącza, to obserwuj obroty silnika po włączeniu klimy. Powinny się podnieść o jakieś 50 obr/min.
Podlacze sie pod temat. U mnie za kazdym razem jak wlacze klime to zaczyna pracowac wiatrak od chlodnicy i to na tym podajze drugim biegu. Stojac przed samochodem wogole nie slychac silnika tylko wiatrak. Dodam, ze nie pracuje on non toper tylko wlacza sie co chwile na kilkanascie sekund. To normalne?