-
Pod maską przy komputerze sa dwie wtyczki. Nas interesuje ta dolna. Ja rozcialem delikatnie izolację na wiązce szukałem niebieskich kabli takich jak idą od wtyczki. Jak dobrze pamiętam są trzy takie. Dwa mają czerony/pomaranczowy pasek. Na jednym jest węższy na drugim minimalnie szerszy i delikatnie różni się odcieniem. Szukaj tego najbardziej zbliżonego do przewodu wychodzącego z małej wtyczki. Możesz szukać przerwy miernikiem i końcówka z igła nakluwajac po kawałku izolację. Ja zrobiłem od razu obejscie-nowy przewód podłączylem zaraz za wtyczka od kompa a drugi koniec do czerwonego przewodu biegnącego od modułu.
Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
-
1 załącznik(i)
https://drive.google.com/file/d/1A2w...ew?usp=sharing
U mnie nie ma wtyczki górnej i dolnej, jest tylko ta. Rozumiem, że tu mam szukać kabelka ?
- - - Updated - - -
Załącznik 270159
U mnie nie ma wtyczki górnej i dolnej, jest tylko ta. Rozumiem, że tu mam szukać kabelka ?
-
Tak. Ja mam 2.0 jtdm, ty masz 1,9 stąd różnica.
-
Czy te kabelki da się odpiąć od ecu? Czy aby sprawdzić czy jest przewodność trzeba nakłuwać przewód ?
-
Można odpiąć, trzeba wypinac piny z wtyczki. Ja poszedłem na skróty i nakłówałem przewód
-
U mnie też był problem chyba z drugim biegiem wentylatora i okazało się, że chyba nie ma przewodności na wtyczce zaraz za chłodnicą (widziałem zrobiony mostek, jak byłem u mechaników) i chyba już nie ma tego problemu.
-
kilka miesięcy temu zauważyłem, że klima nie działa mi jak stoję w korkach. Pojechałem na dobicie czynnika, ale to nie rozwiązało problemu. Dopiero jak przy dłuższym staniu w korku temperatura przekroczyła 90 stopni Celsjusza połączyłem kropki - nie załączały się wentylatory. Rezystory ok, sterowanie ok, na krótko działały. Finalnie winna okazała się masa - luźny i zardzewiały przewód w okolicach akumulatora. Po oczyszczeniu z rdzy i mocnym przykręceniu problem został rozwiązany.
-
dołożyłem dodatkowa mase a i tak nie działa