-
Może z tym latać przesadziłem, ale powinna chodzić tak lekko? Nie mówię o ruszaniu, przy zwykłej jeździe tak jakby nie utwardza się kontrola. Jakbym mógł na dziurze stracic kontrolę, bo trochę nie trzyma.
Czy kierowanie nie powinno być bardziej surowe w takim aucie?
-
Wg mnie kierownica w GT pracuje lekko, na 17" i na 15". Dla porównania w 159 na 17 jest bardziej sztywno i ciężej.
-
No tam są 18 to może jeszcze lżej.
-
Nie jestem może bardzo miarodajnym przykładem gdyż posiadam GT od kilku dni na 18" obręczach właśnie ale się wypowiem.
Wielkość koła w połączeniu ze sztywnym zawieszeniem powoduje że bella czyta każdą fałdę na jedni a kierownica o niej opowiada jednak są to tylko ruchy spowodowane zmianą położenia koła przez nierówności a nie luzy. W samym prowadzeniu kierownica jest dość, żeby nie mówić bardzo sztywna i reaguje na każdy nawet najmniejszy ruch.
Polecam w razie wątpliwości taki egzemplarz zabrać na szarpaki. Zapłacisz parę złotych ale będziesz miał pewność co się dziej i czy jest ok.
-
Dokładnie tak. Podczas gwałtownego przyspieszenia na koleinach trzeba trochę popracować żeby utrzymać kierunek.
-
Jednak samo prowadzenie - mam na myśli skręcanie kierownicy i odpowiedź układu kierowniczego odbywa się gładko i płynnie.