-
Trochę sporo jak na 1.9, "jeździsz" tylko po Krakowie? (w sensie wjeżdżasz z korka w korek) czy czasami masz okazję gdzieś się "przejechać" :) Mieszkałem tam kilka lat i moje 2.2 średnio paliło mi 10-11l w samym mieście.
-
Różnie. Na trasie mogę bez problemu zejść do 7 l na tempomacie. Po samym mieście średnio wychodzi mi 13,5-14, ale nie mam lekkiej nogi. :D Może z czasem nauczę się ecodrivingu.
-
Tym autem sie nie da jezdzic eco po krakowie. :) No taki urok benzyniakow, ze na niskich obrotach bida. To nie diesel, tylko trzeba kręcić go wysoko. Jazda na za niskich obrotach wcale nie daje efektów w postaci nizszego spalania po Krakowie. Tez mam 13-14. Czy jade spokojnie czy go upalam tyle wychodzi. Na trasie do 80km\h mozna zejsc na 6. Nie w krakowskich korkach. Załóż gaz :) ja jestem zadowolony.
-
Kolego nie przejmuj się mi w dużym mieście też pali ten motor do 12.5l, a zimą litr więcej lecz lekkiej nogi nie mam. Dzisiaj była trasa 120km i 9.5l do max 140km/h. 2osoby, pies i 10szt opon plus te na felgach