Polecane zakłady w koszalinie nie mają blokad do rozrządu:). Ach ten koszalin,
Ostatecznie udam się do autoryzowanego serwisu AR w słupsku,
Printable View
Polecane zakłady w koszalinie nie mają blokad do rozrządu:). Ach ten koszalin,
Ostatecznie udam się do autoryzowanego serwisu AR w słupsku,
Już po wymianie rozrządu. Wydaje mi się, że wszystkie dzinwe dzwięki ustalły łącznie z rezonansem, którego szukałem z miesiąc.
Ile $?
1700zł robota+części (stawka godzinowa 220zł),
Rozrząd w 1.8tbi jest mega prosty, z dosyć dobrym dojściem do wszystkich wymienianych elementów.
Np: oglądam teraz wymianę w bmw 320d https://www.youtube.com/watch?v=ruJ3mNNknd4 i tam trzeba pół samochodu demontować.... Pewnie robota takiego bmw w serwisie to z 5kzl.
Btw, coś mi zaczęło stukać na biegu jałowym po nagrzaniu silnika (być może wtryski, popychacze).
Na zimnym wydaje mi się, że tego niesłychać.
Są znane jakieś historie z tbi i wtryskami, ewentualnie jakieś procedury jak diagnozować bez wyjmowania?
Ewnetualnie co innego może cykać/pukać ?
Nagraj to.
Zaraz po wymianie rozrządu?
Wydaje mi sie, że wcześniej też coś cykało, raczej bez związku z rozrządem,
Wydaje mi się, że u mnie chyba podobnie słychać (o ile można czegoś się dosłuchać w telefonie) i jest to dźwięk pompy wysokiego ciśnienia. Chodzi trochę jak diesel :) i zdecydowanie głośniej cyka po zdjęciu górnej osłony silnika. Nagram może później swój dla porównania.
Jest jakaś różnica gdy ciepły - zimny silnik?
To nie jest pompa hpp, to jest inny dzwiek ktory dochodzi gdzieś z pokrywy zaworów (osłuchałem auto stetoskopem lekarskim).
Gdy auto jest zimne to nie słuchać tego pukania/cykania. Gdy się rozgrzeje pojawia się też nie zawsze...
Za szybko latasz tym telefonem .Jest moment że to cichnie.Gdzieś nad kolektorem ssącym.