A dolot uszczelniłeś?
Printable View
A dolot uszczelniłeś?
Jeszcze nie uszczelnilem ale i tak jest o niebo lepiej :P czasem tylko cos sobie falnie :P Niestety caly czas minimalnie nierowno pracuje silnik i czuc wibracje na karoserii. Zastanawiam sie jak wymienic odpowietrznik zbiornika paliwa bo to ponoc moze miec wplyw. U mnie jak tankuje i jest prawie pusty bak to mocno syczy przy odkrecaniu korka.
Jak sie nazywa ten srodek do diesli ktorym mozna spryskac i zobaczyc gdzie ciagnie lewe powietrze ? wyleciala mi nazwa z glowy:(
Juz nie wiem co o tym myslec ale dzis jadac do pracy znowu mi zgasl po wysprzegleniu:( Jak narazie przejechalem na benzynie 50km ogolnie jest lepiej ale sa momenty ze zaczyna lekko falowac no i raz zgasl.:(
czy ktoś może wytłumaczyć o co chodzi z tym 1,5 minuty na MAR i pozycji zero ? pozdrawiam
to jest reset przepustnicy (silniczka krokowego)
no tak tylko co dokladnie znaczą te oznaczenia MAR i pozycja zero , o co w tym chodzi ?
myślałem, że wszystkie AR mają podobne stacyjki? zero to wyłączona stacyjka, a MAR to pozycja MAR na stacyjce (jest to napisane na stacyjce) - rzut oka na stacyjkę i wszystko zakumasz ;)
czyli mam rozumiec ze odłączam aku na 5 minut i nastepnie podłączam obydwie klemy i stacyjke na 1.5 min na mar i na zero czy na podpietej 1 klemie czy to na odłączonym jeszcze aku? pzdr
Sprawdź szczelność wtryskiwaczy LPG i podciśnienia w reduktorze. Może być tak, że dolot wypełnia się LPG po dłuższym postoju i silnik ma za bogatą mieszankę. Połącz się ze sterownikiem LPG i sprawdź wartość ciśnienia - powinno być przynajmniej 0,5 Bara.
wytłumaczy ktoś czy to na odłączonym aku czy jak ?????