-
Sorry za wprowadzenie w błąd - dopiero później dokładnie sprawdziłem skąd/dokąd prowadzi przewód.
Dzięki za potwierdzenie! Tylko niestety nigdzie nie mogę znaleźć tej części i chyba będę musiał ją wziąć z ASO. Według EPER'a, kosztuje ~30EUR. Edit: W ASO 170 złotych, już zamówiony.
-
Sporo dosyć. Nie wiem czy bym nie próbował jakoś zadziałać z tą końcówką co kupiłeś...
-
Tylko ona okazała się zbyt duża.. plus wymiana tego to nie aż taka prosta rzecz.
Wiem, że sporo, sam miałem wątpliwości, ale z drugiej strony nie chce jeździć z przewodem paliwowym trzymającym się na trytytkę, zwłaszcza, że kilka dłuższych wyjazdów przede mną, więc dla świętego spokoju wymienię na oryginał
-
Przewód już doszedł i został wymieniony. Nowy ma inny kolor (czarny) w porównaniu do mojego (kremowy).
Pytałem w serwisie czy może była jakaś modyfikacja po którymś roku, ale nic nie wiedzieli, więc możliwe, że to tylko inny kolor.
Dzięki za pomoc, a temat można zamknąć.
-
Hola, hola z tym zamykaniem tematu :-)
Pomocy. Problem przytrafił się również mi. Majstrowi złączka niby rozsypała się w rękach. A, że pomysłowy chłop to poupierdzielał kable, wstawił filtr paliwa od gulfa, przewody połączył na opaski ślimakowe i gra. Problem w tym, że samochód zaczął wyraźnie gorzej palić po dłuższym postoju (np. parkuję po pracy i odpalam rano do pracy). Co dziwne, drugie odpalenie już jest w porządku (np. podjeżdżam do sklepu na zakupy, gaszę, odpalam i odpala po staremu). Z majstrem się rozstałem (i tak pozostawałem z nim w toksycznej relacji zbyt długo) i podjechałem do drugiego. Wstawiliśmy filtr Filtrona, dosztukowali mi jakieś fordowskie/oplowskie złączki (bo te z alledrogo przeciekały) i... samochód wciąż ciężko odpala rano. Nie wiem czy to przez te rześkie poranki ostatnimi czasy (10-11 stopni w sierpniu) czy jednak cały układ przestał być dostatecznie szczelny. Obie sytuacje się zbiegły, tj. chłodnawe poranki gdzie kiedyś już miałem problemy z dłuższym kręceniem gdy kontrolka świec i świece były na wykończeniu (choć to wszystko jest nowe) i drutowanie w okolicach filtra paliwa.