Tyle że ja bardziej szukałem info na temat roznic 2.5 a 3.0 bo to ze ts nie pasuje to wiadome jest
Printable View
Tyle że ja bardziej szukałem info na temat roznic 2.5 a 3.0 bo to ze ts nie pasuje to wiadome jest
to roznice sa w silniku (inne tuleje i tloki, bardziej rozwiercona glowica), osprzet jest taki sam, komputer jest inny i nie podejdzie pod wiazke od 2,5. Ratunek to pigibag i strojenie na chamowni, lub zmiana wiazki silnika i komputera, ale tu bedziesz mial jeszcze imo do przelozenia.
Chodziło Ci że komp od 3.0 nie podejdzie na wiązkę od 2,5?? Jeśli tak to bzdury piszesz, niech szuka ecu wtrysku od 166 3.0 sprzed 2000r i bez problemu podmieni komp 3.0 w miejsce 2.5, 3.0 i 2,5 do tego roku szly na tych samych sterownikach [Me2.1 jedna sonda, EURO2] róznica to inan mapa wtrysku w sterowniku. fizycznie ten sam sterownik.
Dobra nie wiedzialem, przepraszam. Znam jeden taki swap i typ stroił na hamowni bo komp mu nie pasował, może miał od nowszej 166 lub od 164, gtv, gt itd. Ale imo i tak bedzie musiał zdjać, albo przekladać centralke kodow i pierscien stacyjki i stacyjke żeby kluczyk pasował.
Pozaty, nie napisalem również że sa inne wtryskiwacze.
W 156 się wyjmuje pastylke immo z kluczyka bez żadnego problemu.