Miałem podobnie a w Fordzie Focusie II FL 1.6 TDCi (silniki PSA). Wymiana turbiny i autko nie chodziło jak wcześniej, reklamacja - EGR padnięty - wymiana i autko śmiga jak marzenie
Printable View
Miałem podobnie a w Fordzie Focusie II FL 1.6 TDCi (silniki PSA). Wymiana turbiny i autko nie chodziło jak wcześniej, reklamacja - EGR padnięty - wymiana i autko śmiga jak marzenie
Jak turbo późno wstaje to pewnie cięgno od gruszki źle wyregulowane. Powinni to poprawić, miałem podobnie, podjechałem do warsztatu i wyregulowali to, jest chyba dobrze teraz.
Ciegno od gruszki powinien wyregulować zakład od regeneracji, chociaż najczęściej jeśli dobrze chodzi to nikt tego nie rusza przy remoncie.
Psiknij wd40 na ciegno wychodzące z gruszki, może jest zaklinowane i odrobina smarowania pomoże.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Popsikane wd40 , nic nie dało .
Powiedzcie mi jeszcze czy mam racje ? W common rail turbina powinna ciągnąć od początku a nie od ponad 2000 obrotów, tak?
Wg wykresu turbo w 1.9 16V największy moment obrotowy zaczyna się od 1800 obrotów silnika. I tak jest właśnie w sprawnym silniku. To jest ten moment w którym czuć jak wciska fotel aż do 3500 obrotów. Jeżeli warsztat twierdzi inaczej to przedstaw im wykres momentu silnika albo pierdolnij kierownikowi papierami na stół i powiedz: albo naprawiają albo rzeczoznawca ich udupi.
A z doświadczenia wiem że turbo źle zregenerowane. Dwa razy montowałem po regeneracji turbo i dwa razy było dupczone. Po reklamacji było OK.