Niestety. W elearn brak opisu podgrzewania spryskiwaczy. Szyba jest ale spryskiwaczy nie ma
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Dajcie dokładne fotki tych dysz to wam podpowiem jak wykombinować ich zasilanie :)
Najprawdopodobniej są tam grzałki PTC, jak masz dostęp do amperomierza i zasilacza 14v to można to sprawdzić.
Grzałka PTC pobiera coraz mniej prądu wraz ze wzrostem temperatury.
Jak wyżej pisał [MENTION=22195]jasio79[/MENTION], wymiana rurki doprowadzającej płyn, pewnie rozwiąże problem. Ma inny numer w Eper i na pewno jest z zasilaniem, które wpina się w jakąś wolną kostkę.
Wpiszcie numery ( o ile macie ) w EPER. JA znalazłem na sieci takie dwa, które pasują do naszych 159:
Prawy - 735445407
Lewy - 735445409
Ale w EPER te numery są tylko do Bravo i Delty jako podgrzewane, tak jakby wyglądało, że nasze belle nie miały tego udogodnienia.
Na forum 147 chłopaki podłączali je do ogrzewania lusterek/szyby tył. Oczywiście pod warunkiem, że w tych wersjach nie było ogrzewania dysz, bo niektóre 147 miały to w standardzie :)
Panowie sprawa podłączenia jest prosta nawet bez schematów :)
Trzeba tylko sprawdzić czy jest to grzałka PTC czy inna.
Pisałem wcześniej czym się charakteryzują grzałki PTC.
Jak będę miał informację o rodzaju grzałki to wam wysmaruję schemacik :)
Potwierdzam. Numer do Alfy 159 to : 156064095. Ktoś zainteresowany to są na allegro oryginały: https://allegro.pl/oferta/spryskiwac...nal-7742539048
Kupiłem, pobawie sie, instalacja pewnie jest tylko ciekawe gdzie, w ostateczności można sie podłączyć do ogrzewania szyby