-
dududs - tak łopatologicznie :
masz wypadek , błotnik przecina izolację przewodu blisko wzmaka , po jakichś 30 sekundach
przewód jest rozgrzany do czerwoności , po minucie auto zaczyna płonąć ...oczywiście wcześniej spalił się bezpiecznik przy wzmaku...
opcja właściwa : masz wypadek , bezpiecznik jest przy aku , błotnik przecina izolację ale nic się nie dzieje złego bo spalił się bezpiecznik przy samej klemie , przewód nie jest pod napięciem , nie rozgrzewa się , auto nie płonie
wystarczający opis ?
-
-
nie obrażaj się w każdym razie , wiem że jest nuta złośliwości w tym co napisałem ale uwierz mi że nie piszę o tym pierwszy raz i robię to tylko dlatego że nie chcę nigdy więcej słyszeć że ktoś spłonął przez car audio
popraw bezpiecznik i życzę miłych odsłuchów :)
-
poprawię z chęcia, ale jutro heh popraie, załaczę motor i pojade moją bellą pośmigac a nóż jakis kills sie trafi :P
-
Chodzi dokładnie o Alfe GT, patrzyłem wnikliwie pod maske , ale cholernie nie mam pomysłu, wszystko poupychane tak ze nawet nie wiem jak sie zabrać ... :( o bezpieczniku na pewno nie zapomne. Bede wdzieczny za zdjęcia
karooluss@poczta.fm
-
w GT to byś musiał prosić obserwatora737 on o tym samochodzie wie chyba wszystko :)
-
Tez bede na dniach prowadzil kable od akuw mojej 147...dam znac co wykombinowalem:)
Bede tez podlaczal wzmaka pod glosniki... zamowilem juz adapter zeby puscic sygnal z glosnikow do wzmaka...
-
mam pytanie odnośnie przeprowadzenia kabli z akumulatora do wzmacniacza... proszę o jakiś dokładny opis co i jak... autko alfa 156 2.4 JTD 98rok
-
Do klemy "+" zaraz przy klemie bezpiecznik. Później przy zawiasie lewym maski masz takie piankowe wypełnienie. Wyjmujesz to i tam masz gumowy korek. Wyjmujesz go i masz otwór przez który wciskasz kabel. Wychodzi nad nogami kierowcy ;)
-
mrutyna tamtędy próbowałem i jest tam jakaś wiązka ale kabel wychodzi w nadkolu... innych dziur czy zaślepek nie widziałem