166 2.4 JTD 10v, kręci ale nie odpala i nie tylko...
Wału korbowego to wiem bo wymieniałem. Martwią mnie jednak odczyty z MES’a
Podczas rozruchu mam 54 bary zamiast 450, to tak w skrócie jeśli chodzi o paliwko. Silnik podczas rozruchu pokazuje 200 obrotów a nie wiem ile powinno być. Błąd P1320 czyli ten od synchronizacji rozrządu już nie powraca. Nie wiem co o tym myśleć.
Jak odpalić na plaka ? Nigdy nie praktykowałem tego, wiec pytam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
1 załącznik(i)
Dzięki. Mam nadzieje ze nie będę musiał praktykować takich cudów.
Powiedzcie mi jak używać tego kabla? To już trzeci kabel który ma problem z połączeniem z Silnikiem. Dodam tylko ze wszystko inne działa. Testowałem na innej Alfie i kabel działa.
Dodano
Rozrząd zamówiony wraz z czujnikiem wałka. W przyszłym tygodniu dam znać, jak się losy potoczyły.
Załącznik 275160
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
2 załącznik(i)
Uważam ze temat do zamknięcia.
W moim przypadku padł czujnik położenia wałka rozrządu, rozrząd przestawił się o 1 ząbek i na domiar wszystkiego padł przekaźnik pompy paliwa, stąd problemy z rozruchem.
Jako ciekawostkę dodam, ze „szalejący” pedał gazu, to pierwsze oznaki wykończonego czujnika położenia wałka rozrządu, dopiero później zaczynają się problemy z odpalaniem samochodu.
Mój przykład jest idealnym przykładem tego jak 3 różne usterki nałożyły się na siebie praktycznie w jednym czasie.
Gdyby ktoś szukał przekaźnika pompy paliwa, to w moim CF2 jest on na podszybiu i wyglada tak jak na zdjęciach poniżej.
Za wszelkie podpowiedzi wszystkim dziękuje.
Załącznik 275337
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkZałącznik 275338