-
Wiesz co ? Jesteś nowym na forum.Nie masz pojęcia,jak tutaj wszystko funkcjonuje i działa.A od razu piszesz,że nie czytamy ze zrozumieniem i tak ogólnie nic nie rozumiemy.
Napisz np.na forum Audi/Skody,czy innych a dopiero zobaczysz,że Nikt z kulawą nogą by nie pomógł.A tutaj pomagamy a jeżeli czegoś nie rozumiemy ,to pytamy i ewentualnie podpowiadamy.
Ledwo się zapisałeś a już próbujesz nas prostować i w delikatny sposób obrażać.
Powodzenia.
-
Myślę że najlepiej będzie jak napiszesz do do użytkownika sdero albo bubu Oni mają dużą wiedzę
-
Żebyście o mnie nie myśleli że jestem chamem i tylko ludzi tu obrażam to się podzielę informacją jak pozbyć się EGR w sterowniku EDC15C7 o nr. 0 281 010 340 jaki jest zamontowany w Alfie 166. Na początku musimy skopiować zawartość pamięci sterownika na komputer, ja użyłem do tego interfejsu MPPS z alidrogo. Musimy zrobić kopie pliku potrzebny będzie później. Otwieramy nasz zapisany plik heks edytorem użyłem do tego darmowego Hex Editor Neo wciskamy Ctrl+1 by przejść do widoku decimal, odnajdujemy po lewej linijkę przy adresie 71AE0 i w ostatnim bicie tej linijki 71AEF zmieniamy z 1 na 0 zapisujemy. Trzeba jeszcze policzyć sumę kontrolną zapisanego pliku bo wgrany plik bez tego spowoduje że już nigdy nie odpalimy silnika, użyłem do tego programu ultimo w którym ładujemy zmodyfikowany plik i oryginalny klikamy checksum i zapisujemy plik wynikowy, teraz wgrywamy w aucie do sterownika. Sposób ten zaczerpnąłem z lekką modyfikacją ze strony angielsko języcznej ecuconnections.com