Jak najbardziej lekkości auta. Im auto cięższe, tym bardziej stabilne przy dużych prędkościach i mniej podatne na boczny wiatr. 200kg różnicy wagi potrafi już dać odczuwalną różnicę.
Printable View
Dzięki chłopaki. Naprawdę. Gdyby nie wy, to nie wiedziałbym, że samochód może być podatny na silny wiatr boczny.
Od czego jest forum! Pytasz - wiesz. Nawet się dowiedziałeś, że jedno auto jest podatne bardziej (np Giulia) , drugie mniej (np. 159). Dodam, że inne (np Octavia) jeszcze bardziej.
- - - Updated - - -
Od czego jest forum! Pytasz - wiesz. Nawet się dowiedziałeś, że jedno auto jest podatne bardziej (np Giulia) , drugie mniej (np. 159). Dodam, że inne (np Octavia) jeszcze bardziej.
Jak już jesteśmy przy wietrze to napisz czy przy słupku B też słyszysz szum wiatru (wrażenie niedomkniętej szyby) . Nie wiem czy u mnie jest coś nie tak czy TTTM.
O nic nie pytałem.
Poza tym wiesz, co to jest ironia?
Odnośnie szumu wiatru: coś słyszę ale raczej nie jest to efekt otwartej szyby.
Nie czujesz subtelnej ironii? Ja jeżdzę też Giulią i 159 i boczny wiatr (nie huragan) specjalnie mi nie przeszkadza w żadnej z nich, natomiast to falowanie maski w Giulii zaczyna mnie mocno denerwować. Muszę z tym coś zrobić.
Edit: pisałem w tym czasie co kol. Daras stad ta powtórzona ironia.
Moim zdaniem efekt falowania maski jest do kompletnego wyeliminowania i to dość prosto za pomocą regulacji odbojnikow
ani stelvio ani giulia nie ma typowych odbojników - reguluje się rygle od zamka umieszczone w masce kluczem o ile pamiętam 13 stką- wystarczy dosłownie minimalnie opuścić maskę poniżej przedniej linii zderzaka i problem znika.
OK. Przepraszam. Rzeczywiście nie załapałem. Może za wczesna pora. Proszę o wybaczenie.
Jak to powiedział kolega, który zawalił sprawę: Przepraszam. Miałeś rację ale ja też miałem rację :)
Maską specjalnie bym się nie przejmował. Wkurzające to to jest ale na szczęście jeszcze nikomu nie odpadła :) W przeciwieństwie do hamulców, które dziwnie zadziałały...
O szum wiatru pytam bo jest to wkurzające. Być może poprzedni właściciel grzebał przy uszczelkach i ramkach bo jest przerwa pomiędzy nakładką słupka i uszczelką.