[MENTION=86364]markownik[/MENTION], dzięki wielkie za odpowiedź - takiego info właśnie potrzebowałem :)
Printable View
[MENTION=86364]markownik[/MENTION], dzięki wielkie za odpowiedź - takiego info właśnie potrzebowałem :)
Coś mi się nie chce wierzyć panowie, że nie da sie tej głośnosci wyregulować normalnie tylko cudujecie drutowaniem oryginalnego zestawu.
da się ale jak nie masz Bose
[MENTION=80414]XJ6[/MENTION] Tak jak napisał kolega [MENTION=89945]SpacePilot3000[/MENTION] powyżej zestaw jest przewidziany do zwykłych głośników - nie do bose, tutaj masz wzmiankę o tym, że jest głośno
[MENTION=29541]kowal78[/MENTION] Tak, przód i tył, z tym zastrzeżeniem, że "najdalsze" pikanie tyłu jest zbyt daleko, żeby pokazywało się na ekranie, natomiast mam wrażenie, że wskazania ekranu są dokładniejsze, niż te dźwiękowe. (większa rozdzielczość)
Aktualizacja: Nie chcę nabijać kolejnego posta, ale dziś właśnie skończyłem montować ILX-705D, czyli nowszy model z większą rozdzielczością i bezprzewodowym carplay'em. Z plusów; bezprzewodowy carplay, większa responsywność i płynność interfejsu radia, ostry obraz, inaczej (prościej) zaprojektowany interfejs, z minusów; nie pokazuje przednich czujników parkowania (może aktualizacja to poprawi), było sporo dłubania z przekładaniem pinów w kostkach z KIT-7AR-940; radia poza wtyczką zasilania mają całkowicie inne wyjścia (nawet gps ma inną złączkę), nie da się ustawić koloru podświetlenia przycisków na panelu przednim :(
Aktualizacja2: Doszły kolejne minusy; nie dość, że przednich czujników nie pokazuje, to jeszcze je wyłącza (!) po paru sekundach D: (prawie zaliczyłem wysoki krawężnik, gdyby nie przeczucie "coś jest nie tak") dodatkowo sposób ich wyświetlania jest brzydki (gorszy niż w ILX-702D) nie ma ładnych dokładnych zakresów, są tylko segmenty świecące w różnych kolorach; nie działa automatyczne ustawianie czasu (synchronizacja) z samochodem, co ciekawe - ręczne działa; nie ma wbudowanego mikrofonu (użyłem tego w zestawie - super jakość, fabryczny z julki brzmiał tragicznie); brakuje też w ustawieniach dostosowywania głośności radia do prędkości :/ Nie da się ustawić ekranu początkowego (startowego) tak jak w ILX-702D.
Na dniach będę rozmawiał z kimś z alpine polska, obiecał kontakt i wyjaśnienia - trochę głupio, żeby nowsze radio miało mniej funkcji niż stare i to takich czysto programowych (pomijając wbudowany mikrofon).
[MENTION=29541]kowal78[/MENTION] - Coś Ci się udało zadziałać? :)
[MENTION=86364]markownik[/MENTION] tak pomogło. Dzięki za podpowiedź. Czy możesz zrobić zdjęcie ekranu radia jak masz włączony wsteczny?
wygląda tak:
Załącznik 283235
jak wyłączę kamerę i są same czujniki:
Załącznik 283236
Jeśli chodzi o widok samych czujników - zdecydowanie bardziej mi się podobał widok z ILX-702D, jeśli chodzi o widok kamery - ten z ILX-705D. W 702D był jeszcze ten irytujący mechanizm, że przełączało widok z kamery na ten łączony kamera + czujniki jak pojawiał się sygnał pikania z czujnika; tutaj już zrobili jeden ekran na którym czujniki się pokazują po prawej na górze :)
Dzięki. U mnie nie wiem czemu nie ma widoku z czujników na ekranie ILX-a tylko między zegarami.
Masz w ustawieniach widoczną komunikacje CAN? Pozostałe funkcje po CAN działają? Masz w ustawieniach w ekranie "vehicle information" zaznaczone "parking interrupt"? Wykrywa Ci wrzucony bieg? (neutral/drive/park/reverse)? Co widać na ekranie czujników jak wejdziesz w niego na alpine? Jaki masz numer wersji softu w radiu?