-
Temat widzę umarł śmiercią naturalną...
Samochód stoi już u mechanika, więc zobaczymy.
Dam update, jeżeli dowiem się co było przyczyną tej usterki, tak dla potomnych.
-
Dziś, ewentualnie jutro, mogę nagrać jak to wygląda na "zdrowym" silniku, dla porównania. Może uda się wtedy potwierdzić jak to powinno wyglądać
-
Wrzucam nagranie: https://drive.google.com/file/d/1mn0...w?usp=drivesdk
Jak widać, zachowuje się bardzo podobnie jak u Ciebie, podobne zakresy kątowe. Dobra wiadomość jest taka, że to nie KZFR, zła natomiast, że to nie KZFR i musisz szukać dalej.
-
Wielkie dzięki xoxomaj, przynajmniej zostanie dla potomnych ;), a dla mnie info, że w moim przypadku już c**j wie co mu dolega.
Mam nadzieję, że po weekendzie się dowiem, bo od dwóch miesięcy jeżdżę drugim samochodem :/ zamiast Włoszką :(
-
Skoro dostaje powietrze, paliwo, kompresję ma, to może świece i/lub cewka? O tym nie wspominałeś. Dziwne, bo wypadanie zapłonu powinien sygnalizować, ale może nie dostaje iskry i po prostu go zalewa, więc nie ma siły jechać. Jedyne to mi jeszcze do głowy przychodzi
-
Tez miałem podobny problem w 18.8 MPI. U mnie po zmianie cewki samochód zaczął w końcu jeździć (jak na ten silnik). Nie wiem czemu, mechanicy, szukając przyczyny, zostawili na koniec cewkę tak że pół silnika wymieniłem i bez efektu. Tak więc również polecam się przyjrzeć cewce/świecom.
-
Może jej nie sprawdzili, a że to stosunkowo drogi element...
-
Z drugiej strony to dziwne skoro to drogi elemen to znając naszych mechaników powinni od tego zacząć No chyba że trafił na swojego mechanika który nie chce go oskubac
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
-
Drogi? Na wiosnę płaciłem 350 zł za zestaw cewka (Delphi made in Portugal) + świece. Także bez przesady. Wymienianie pół silnika w ciemno na pewno wyszło drożej
-
najlepiej poszukać kogoś w okolicy z 18mpi - może być nawet vectra, zafira b, cruze, itp i poprostu podmienić i sprawdzic