Pompa zbiera z dołu baku przecież, więc jazda na rezerwie nie spowoduje, że coś zostanie zaciągnięte do układu.
Printable View
Pompa zbiera z dołu baku przecież, więc jazda na rezerwie nie spowoduje, że coś zostanie zaciągnięte do układu.
auta zatrzymywały się bo wskaźniki są do bani - tzn nie pokazują powtarzalnie - trzeba uważać szczególnie po odłączeniu aku czy jakimś updatcie. U mnie (soft BCM 724) jest tak, że jak bez odłączania aku dojeżdżę do czerwonej rezerwy i powiedzmy podjadę 5km później na stację to wchodzi ok. 52L, mimo że zasięg pokazuje nawet w w stylu 20-30km (miasto) - czyli bardzo bezpiecznie jeśli chodzi o zapas aby sie nie zatrzymać./nie jeździć na oparach. Natomiast, o czym boleśnie się przekonałem 2x, jeśli po poprzednim tankowaniu odłączyłem aku, to dojazd do czerwonej rezerwy to już stan krytyczny jak się okazuje - 2x w zeszłym roku niedojechałem w takiej sytuacji do stacji (mimo że od razu kierowałem się do najlbliższej) i co najlepsze to wchodziło 5L paliwa przyniesione w kanisterku a po podjechaniu na stację jeszcze 55L.... Czyli rozstrzał ok 8L pomiędzy dwoma przypadkami. Teraz mam już nawyk z tankowaniem - jak zaświeci się rezerwa pomarańczowa, to sprawdzam czy mój trip B nie jest skasowany żeby mieć pewność, że mam tam nabite więcej km niż 1 tankowanie, jeśli tak to spokojnie drenuję czerwoną rezerwę i potem udaje się zatankować te 53L powiedzmy, ale jeśli był skasowany, to jadę na stację zanim czerwona rezerwa wyskoczy.