Napisał
epsonix
wiew że pisałeś o cewkach sterujących MA. teraz widzę jakie są błędy - że są od elektrozaworu MA na 2 cylindrze (wcześniej pisałem z komórki i nie dało rady powiększyc screenshota z MESa). Raczej wskazuje na MA niestety, ale to co sugerujesz wtyczki MA sprawdzić jak najbardziej a i przy okazji tak czy siak myślę że warto jeszcze sprawdzić najpierw sam zapłon do końca- świece nie pomogły, trzeba potwierdzić czy zamiana cewek zapłonowych nie przeniesie błedów (niektórych) albo z jakiś powodów nie zniknął i te od cewek (pieron wie jak logika detekcji błędów działa - wiemy że np urwany kabelek przesłony bixenona powoduje od razu błąd alternatora, brak ładowania i błąd S&S - co autor miał na myśli nikt nie zrozumie, dlatego najpierw pobawić się trzeba przy innych błędach - zanim wyda się te 8tys+ na nowy MA). Przebieg juz adekwatny na MA - ciekawe jak często robione były wymiany oleju i jakim cyklem/stylem auto jeździło wcześniej, jaki olej, jakieś dodatki - może kolega z problemem się wypowie więcej.
U mnie dopiero 72.5tys km, oleje zmieniane częściej, potem lepsze Penrite/Ravenol i czasem dodatki Archoil. Zobaczymy czy to miało sens po kątem MA - auta nie pozbywam się szybko wiec za parę lat zdam relację:)